У дома са налични много и всякакви джаджи, включително нещо (наричам го така не от бедност на езика, а защото не съм убедена, че има специално име за него), което закачваш на ключовете си и можеш да определиш точно локацията им с приложение на телефона. Крайно безполезно „нещо“. Лично аз все още предпочитам да се лутам из апартамента.

Та мисълта ми беше, че поради наличието на подобни недоразумения, платени от джоба ми и неизползвани, които приключват живота си в магическото чекмедже за тъжни устройства, вече съставям списък „за и против“, преди да поръчам каквато и да била електроника. Отнема малко време, но е важно!

Здравословно е!

Тялото на съвременния човек не е еволюирало особено от пещерно време, когато клетият хомо сапиенс е трябвало да ловува всекидневно, за да се нахрани; да тича, за да се спаси от смъртна опасност и гонещия го звяр, и да се катери нависоко в пещерата, за да се прибере при семейството и племето си. Но ето, че това същото тяло ние подлагаме на ежедневно стоене по минимум 8 часа на ден в офиса и след това комфортно на дивана вкъщи. Движението е толкова важно за нас днес, колкото е било и за хората, облечени в кожи, и далеч от създаването на Bake rolls  пица (дори и в популярната реклама да не изглежда така).

Носенето на фитнес гривна (защо този така приятен аксесоар има това толкова непривлекателно име?) подобрява

отговорността ни към движението

Когато в 4 след обяд видиш, че си навъртял едва 3000 крачки из офиса, определено си стимулиран за разходка след работа.

Това е донякъде и първият минус на джаджата. Вманиачаването по ежедневната цел за достигане. Нека бъдем честни – всеки от нас има по един приятел, който е ултимативният всезнайко и мърморко на тема здравословен начин на живот. Ако вие сте този човек във вашата компания, да знаете, че подмятанията и лекциите на тема алкохол, моето тяло е моят храм и подробната дисекция на пазарските кошници на хората около вас, е досадно (много мека дума за истинското отношение на групата) и крайно нежелано ?. Та  значи, имайки този един човек в компанията, със сигурност сте усещали тежестта на напрежението  и тягостната атмосфера, ако някъде изшумоли торбичка чипс; някой подпийнал несъобразителен гост започне темата за глутена или, не дай си боже, на децата се сервира десерт с БЯЛА ЗАХАР!!! Е, пригответе се вие да сте особнякът в компанията, който не иска да хване метрото за една спирка (за да си навърти крачки на гривната) или закъснее с час за срещата, защото е решил да ходи пеша от офиса до ресторанта, защото… това още повече стъпки, отчетени от движението.

Човешкото съзнание е фокусирано върху достигането на поставените цели. То е в нашата природа и ние ставаме истински фанатици, когато трябва да покорим поставения връх.

Красива е!

Или поне тази, която аз избрах. Един от големите ми проблеми с т.нар. wearables винаги е бил начинът, по който изглежда. Съжалявам, но това е женско списание и външният вид винаги е имал значение. Повечето предложения, достъпни на пазара, ще ви предложат гумена/силиконова основа на гривна и миниекранче, на което да следите най-вече часа. Не е трудно да се досети човек, че след като големите компании, произвеждащи умни часовници, са разбрали, че продуктите им ще се продават по-добре (и по-скъпо), ако верижките им са красиви и външният им изглед наподобява традиционния мъжки аксесоар, то индустрията на фитнес гривните, ако намира пазарен потенциал в своя продукт – също трябва да насочи вниманието си към външния вид на джаджата.

Моят избор се нарича leaf – предлага се с кожена верижка в няколко цвята; два вида форма на листенцето над самото устройство и цвят сребро, злато и розово злато.

Информацията!

Освен модерен крачкомер, на гривната може да следите месечния си цикъл и периода на овулация; колко калории изразходвате с всяка активност, която извършвате (може да добавяте дори секс и домакинстване); нивото си на стрес и не на последно място – негово величество съня. Колко време сте прекарали в сън и колко от него е бил здравословен (т.е. били сте във фазата на дълбокия сън). За ваша информация – необходими са поне 30% на вечер, за да се смята, че сте релаксирали достатъчно и сънят ви е бил възстановителен.

И накрая – един значителен минус е, че трябва да носите гривната навсякъде непрекъснато. Това може да е малко досадно и определено изисква свикване. Но, както вече знаете, вманиачаването по нея е неизбежно, т.е.  ще се адаптирате бързо. За жалост повечето модели (включително Leaf) не са водоустойчиви, а могат да оцелеят само на пръски вода; евентуално много ситен ръмящ дъждец.

Цената на leaf за отделните модели варира между 89 и 140 долара. Може да се носи като гривна на кожена каишка; като брошка (много удобно, когато приготвяме вечерята, например) и на висулка (на синджирче). Тези аксесоари са включени в комплекта. Нямат представител в България и затова се поръчват от предпочитан международен онлайн магазин.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара