„Към устойчива среда, за да оставим късче от планетата на децата си!“ Това е посланието на първия моден арт спектакъл с дизайнерски рециклирани дрехи. Ревю-танц на водещи български дизайнери показа как преработени стари дрехи могат да се превърнат в мечтания тоалет. Първата по рода си модна колекция у нас носи името ЗОВВ и символизира четирите стихии – Земя, Огън, Вода и Въздух.

Създателите на модната линия са Empty Your Wardrobe и дизайнерът Melinda Hubin/Conkorzia. Те са вдъхновени от задъхващата се от замърсяване и експлоатация планета, която има нужда от подкрепата на всеки от нас. ЗОВВ е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи “Въртидрешка”, в които всеки може да сподели с другите тоалетите, които вече са му омръзнали. Колекцията е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не са намерили своя нов собственик на предходните събития.

Дрехите от ревюто ще бъдат пуснати в продажба в онлайн платформа за мода, както и в известен моден шоурум за български дизайнери. Всеки, закупил артикул от колекцията, ще подпомогне реализирането на следващите проекти на организаторите, стремящи се към по-устойчива среда.

ЗОВВ призовава за по-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата. Създаването ѝ е мотивирано от свръхконсумацията и глобалното затопляне, влияещи върху нашата еко система и популация.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара