“Мъжът е само едно диване, което си въобразява, че то избира жената, но не е така. Все пак жената избира, винаги жените ни избират.” Не друг, а Йордан Радичков е изрекъл това конфузно за силния пол откровение. На мъдреца от Калиманица трябва да се вярва, въпреки че ние, диванетата, наистина често си въобразяваме.

И така – жената избира. Че какво пък толкова лошо? Седиш си, чакаш и когато те посочат, си горд, че са оценили твоите качества. Освен това не поемаш отговорност и когато връзката се окаже хлабава, можеш да се оправдаеш, че отговорността за селекцията носи другата страна.

Нежният пол да му мисли!

yoko

А как мисли и действа той? Моите житейски наблюдения показват, че тази част от него, която не блести с външност, ожесточено преследва типа на красавеца. Другата част пък, която Бог е надарил с хубост, атакува типа на преуспелия. Излиза, че на резервната скамейка остават легиони “средняци”. Жени, внимавайте! Между тях има доста, които не са съвсем лишени от чар и на които Шекспировите вещици биха предвещали бляскава кариера. По-лесно е, разбира се, да направиш като Йоко Оно – да прилапаш Джон Ленън в апогея на кариерата му и после да го откъснеш от легендарната банда. По-трудно е да имаш интуицията на красивата Раиса, която е подхванала Горбачов още на ниските етажи на провинциалната партийна работа, за да отиде с него на върха.

Диването си е диване. То трябва да се насочва, да се изгражда. Съвременното диване пък често е трудно и да го избереш. Живее то сред удобствата на бащиното огнище, където мама му готви, пере го и безропотно търпи жлъчните му забележки. И съвсем не иска да променя гражданското си състояние. Ще си позволя няколко съвета към дамите. Тези препоръки вероятно ще прозвучат в известна степен банално. Но в крайна сметка нали повторението е майка на знанието.

1. Този съвет произтича от сентенцията на Радичков.

Не форсирайте със свои предложения за годеж и брак. Направете така, че диването да си въобразява, че води играта.

2. Не коментирайте в критичен (и истеричен) план семейството и приятелите на диването.

Познавах една сербез дама, която в изблик на чувства каза на любимия си, че майка му е “изпечена в селските хамбари курва, а баща му онанира, като гледа гениталиите на козите”. Тази връзка, разбира се, се разпадна, нищо че в оценките на жената имаше доза истина.

3. Не демонстрирайте прекалена елитарност.

Покажете, че харесвате лукса, но можете да се чувствате добре и в по-скромна, непретенциозна обстановка. Това ще му даде по-голяма увереност, че ще се справи с предстоящите житейски задачи. Е, не стигайте до дереджето на една моя позната, която отиде да живее с приятеля си в някакъв трафопост, без тоалетна, без прозорци. В една тъмна нощ пиян клошар влязъл и се изпишкал върху юргана на влюбените. След тази случка момичето каза “Баста!” не само на трафопоста, но и на неговия обитател.

4. Внимавайте със секса!

Тук не става дума за Кама Сутра или някакви други майсторлъци. Чрез секса трябва да изградите общото усещане, че вие приемате неговото тяло, както своето, и че той приема вашето тяло, както собственото си. Актът на пълното сливане е магия, която е впримчила по безотказен начин не едно диване. Някои дами подценяват този въпрос. Други пък предпочитат да симулират вдъхновение пред, разбира се, по-трудната задача да го постигнат реално.

И така, диванетата ви очакват. Наслука!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара