Всеки мечтае за красив и уютен дом, а за да бъде такъв всяка стая в него и всеки детайл е от значение. Безспорно трапезарията е едно от най-важните места не само защото там се събираме с любимите хора, но и поради факта, че в повечето съвременни жилища тя е едно цяло с всекидневната и кухнята. Ако и вие мислите така и влагате много внимание и любов в обзавеждането на бъдещия си дом или ремонта на стария, вижте нашите съвети как да изберете и съчетаете маса и трапезни столове, които да си подхождат идеално.

трапезни столове

  1. Изберете първо масата

Първото и най-важно нещо е да знаете къде ще стои масата и колко място имате за нея и столовете. Измерете стаята и обмислете добре разположението особено ако става дума за обзавеждане на маломерен апартамент. Овалните форми, както и компактните правоъгълни маси със заоблени ъгли са чудесен избор за малки помещения, а ако имате отделна трапезария може да заложите на модел с масивна основа и голям плот.

трапезни столове

  1. Комбинирайте маса и столове според материалите

През последните години изключително актуални са масите с крака от праховобоядисан метал в черен цвят. Ако се спрете на такава, добре е да комбинирате със столове, чиито крака са изработени от същия материал. Ако пък сте любители на традиционния стил и предпочитате маса изцяло от дърво или МДФ/ПДЧ с дървесна шарка, то съветваме ви да съчетаете със столове с дървени крака.

  1. Обърнете внимание на формата

За да има хармония в една двойка, мъжът и жената трябва да си подхождат и да се допълват. Същото е и с мебелите у дома. Ако сте избрали правоъгълна маса, то за нея подходящи са трапезни столове с подобна форма на облегалката и седалката, докато тези с овални и извити форми ще паснат идеално на модел с кръгъл плот или заоблени краища. Не по-малко важна е и долната част на масата. Независимо дали е с централна основа или с крака, тяхното разположение и форма е определящо за това кои столове ще стоят добре до нея.

трапезна маса и столове

  1. Размерът има значение

И така, избрали сте масата и вече търсите столове за нея с подобен дизайн и форми, изработени от сходни материали. Не забравяйте да обърнете внимание на размерите – ширина на седалка, височина на облегалка, както и максимално натоварване. Ако имате голяма маса и достатъчно място, можете спокойно да комбинирате с широки столове, тип кресло. В противен случай по-удачен избор са моделите без подлакътници.

  1. Цветово съчетание

Когато избирате трапезна маса и столове е добре да ги съчетаете цветово с цялостния интериор в помещението. Разбира се това не значи всичко да е в един цвят. Не се страхувайте да изберете столове в различни и контрастни цветове. Бъдете смели и комбинирайте ярки тонове с пастелни нюанси.

трапезни столове

И един последен съвет – ако и вие сте в търсене на перфектната маса и идеалните столове за нея, то задължително трябва да посетите мебели Carmen. Там ще откриете разнообразие от модели в различен стил и богат избор от цветове, а добрата новина е, че повечето от тях са налични на склад, което позволява бърза доставка до вашия дом. Може да разгледате колекцията онлайн или в магазините на адреси:

София, бул. „Брюксел“ 14,

Пловдив, ул. „Нестор Абаджиев“ 13,

Варна, м-н Алати, ет. 2,

Бургас, ул. „Одрин“ 50

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара