Някои жени получават всичко. Други получават всичко, което заслужават.  „Последната госпожа Периш“ – психологическият трилър, който взриви световния книжен пазар, излезе и на български език.

Когато Лин и Валъри Константин написват „Последната госпожа Периш“ под псевдонима Лив Константин, двете са наясно, че са сътворили бестселър. И са прави. За разлика от първата им съвместна творба, психологическият трилър за Дафни и Джаксън Периш веднага е поет от агентка, която продава правата му за отрицателно време.

Скоро след излизането си „Последната госпожа Периш“ оглавява класациите за бестселъри на USA Today и Wall Street Journal и привлича вниманието на Рийз Уидърспун, която я избира за книга на месеца в световноизвестния си литературен клуб. Книгата е преведена на 29 езика, има над 200 000 ревюта в читателската платформа Goodreads и десетки допечатки на оригиналното издание, а стрийминг гигантът Netflix е в процес на разработка на екранизацията на романа.

Всичко обаче започва от две сестри, които като малки обичат да слушат и преразказват историите на баба си от Гърция.

Тази любов не избледнява,

дори когато двете се ориентират професионално – Валъри към Белия дом, където работи в екипа на президента Никсън, а Лин към маркетинга. И двете не могат да си представят, че действително е възможно да си изкарват хляба с разказването на истории. Всичко това се променя, когато децата на сестрите порастват и те решават да се отдадат на хобито си – перфектния начин да прекарват повече време заедно. Когато Лин и Валъри творят в дуо, се чуват всеки ден и обсъждат план за деня. Всяка от тях работи по една глава от романа, след което си ги разменят за редакция и дописване. „В момента на завършване на дадена книга вече всяка страница е пипната и от двете ни – казва Лин в интервю за „Асошиейтед Прес“.

Така през 2017 г. се ражда „Последната госпожа Периш“ –

история за безскрупулна златотърсачка,

която подлъгва красавицата с добро сърце Дафни в приятелство с единственото намерение да отнеме съпруга ѝ – ослепителния богаташ Джаксън Периш. Сестрите Константин не се ограничават жанрово, когато започват романа по идея на Лин, но шокиращите обрати и тъмните тайни естествено го позиционират редом до най-свежите и апетитни психологически трилъри на десетилетието. Плашеща, но завладяваща динамична история за необуздана похот и истинска лудост, „Последната госпожа Периш“ обещава на читателите пристрастяващо изживяване, перфектно за летните месеци.

„Невероятно реалистичен, хипнотично завладяващ и възхитително страховит и ужасяващ – един от най-добрите психологически трилъри, които ще прочетете през годината.“ – Лий Чайлд

 За авторите

Лив Константин е литературният псевдоним на Лин и Валъри Константин. Понеже ги делят три щата, двете постоянно говорят по Скайп и непрекъснато си разменят имейли. Отдават умението си да съчиняват мрачни сюжети на факта, че с часове са слушали историите, които баба им гъркиня им е разказвала.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара