Българската национална телевизия представи документалната поредица в три епизода „Махалото на прехода“. Тематичните филми – „Взривяването на системата“ на Надя Обретенова и режисьора Николай Тодоров, „Цената на парите“ на Аделина Радева и режисьора Станислав Терзиев, „Към света след Желязната завеса“ на Георги Милков и режисьора Емил Минков – свидетелстват за ключовите събития през последните три десетилетия в България както във вътрешнополитически план, така и на полето на международните отношения и дипломацията.

„Махалото на прехода“ привлече изключително голям интерес. Не че не виждахме необходимостта на аудиторията, и преди всичко на младите хора, да видят и научат за

събитията от най-близката ни история.

Но наистина не очаквахме толкова голям отзвук от документалната поредица за политическия, икономическия и външнополитически преход на България“, коментира Даниел Чипев, зам.-директор на дирекция „Новини и актуални предавания“ в БНТ и главен продуцент на „Махалото на прехода“.

„Поредицата не само разказва с безценния архив и познанията на журналистите на Българската национална телевизия за събитията, но разкрива и корените на някои от процесите в политиката ни днес““, казва още Даниел Чипев.

Изпълнителни продуценти, както и редактори на документалната поредица „Махалото на прехода“ са Весела Смилец и Мария Чернева. Екипът зад реализацията на трите филма включва операторите Атанас Атанасов, Станислав Ангелов, Кирил Проданов, Анна Андреева и Ивайло Стоянов, а монтажът е дело на Ара Хугасян, Анета Дешова и Малин Арнаутски.

Гледайте цялата поредица „Махалото на прехода“ в сайта на БНТ ТУК и в канала на БНТ в YouTube ТУК

Facebook Twitter Google+

0 Коментара