Това наистина е забележително растение, известно от векове като лек за всяка болест.

Сокът от алое вера е течност, произведена от гела в листата на растението. Известно е, че сокът спомага при различни здравословни проблеми. Екстрактът от алое вера е известен с това, че облекчава изгарянията от слънце и подпомага лекуването на рани. Справя се и с други кожни проблеми, сърдечни проблеми, запек, псориазис и много други.

При различни кожни проблеми като екземи, рани, акне и слънчеви изгаряния гелът от алое се поставя директно върху засегнатото място. На засегнатото мяст може да се постави директно парче от вътрешността на листата от алое вера. Листата се използват за

лечение на заболявания във всички тъкани.

Използват се и при косопад, болки в стомаха, кръвоизливи на венците, простуди и всякакви други болежки, а също ттака предпазва и от грип.

Алое вера помага за лечението на чревни проблеми, както и за намаляване на холестерола и кръвното налягане. Той може също така да стимулира матката и да подобри предменструалните симптоми.

Целебният сок от столетника оказва пряко действие на имунната система и не може да се сравни с никое друго растение. Действа отвън – през кожата, където се справя с бактериите и вирусите, затова се използва в много антисептични мазила. А сокът от него

укрепва естествения имунитет

на организма, бързо връща жизнените сили и е незаменимо средство срещу стрес и постоянно нервно напрежение. Сокът от алое е подходящ за бременни жени, кърмачки, спортисти, възрастни хора – дава допълнителни сили и енергия.

Достатъчно е да изцедите сока от 2-3 листа. Но така бързо ще унищожите растението. Затова е добре редовно да го разсаждате или просто да потърсите такъв сок в аптеките.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара