Пердетата определят настроението в един дом и говорят много за навиците и характера на неговите обитатели. Ето защо, трябва да ги сменяте по-често или просто да поддържате няколко различни комплекта готови пердета. Какво по-хубаво от това в навечерието на Коледа да създадете празнична атмосфера или напролет да оживите помещенията с цветни десени.

готови пердета

Как да изберем готови пердета

Преди всичко като ги съобразим с общия стил на обзавеждане и интериор, съветват от Aiko XXXL. Няма как да поставите модерни завеси от лъскав сатен, ако в помещението сте разположили любимите си винтидж мебели. В тази обстановка по-скоро ще паснат характерните за стила бродирани рози, каре или райета от памук и лен. Следващото решение при покупка на готови пердета е свързано с точните размери. Колкото по-висок таван искате да имате, поне визуално, толкова по-високо закачете готовата завеса. По този начин ще намалите дискомфорта от ниски помещения. 

Дължината също е различна. Освен традиционно приетата на 3 см от пода завесата може да бъде дълга до подовата настилка, както и да се влачи по нея, стига това да ви харесва. Често се налага тя да е къса, заради поставени мебели под прозореца, радиатор от отоплителната система на жилището или просто защото така искате. И при ширината има избор в зависимост от това колко плътна е материята.

Видове готови пердета

Има за всеки вкус – по-семпли, откровено натруфени, по-скъпи, евтини. Едни са подходящи за спалня, други за кухня. Сред популярните, които могат да бъдат закупени и онлайн, са:

  • с перделик – плътни, от ефирен воал или дантелени;
  • с кукички – нежна на допир материя;
  • с гайки – подходящи за корнизна пръчка;
  • с капси – за машинно пране до 30 градуса;
  • ресни – с перли, за тръбен корниз.

Начините за окачване на готови пердета са най-различни, като за класическо се смята правото окачване. Ако се спрете на него, можете да си позволите десени на обемни цветя и флорални мотиви. Така ще превърнете прозореца в основен акцент и няма да има нужда от допълнителни украси. Ако сте непоправими романтици, без съмнение вашият избор е изобилието от къдри. Имайте предвид, че те подхождат на едноцветни материи и изискват повече грижи при поддръжка, гладене и пране. Различните видове надипляне също преобразяват жилището и присъстват в повечето модни каталози, но трябва да съответстват на цялостната обстановка.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара