Обмисляте ли остъкляване на тераса? Решението е страхотно. Ще се наслаждавате на красотата на природата при всяко време, ще се препичате на слънчевите лъчи, без да се лишавате от удобствата си. Можете да го правите удобно настанени на кресло, с чаша от любимата си напитка, край отрупана с лакомства маса и приятни разговори с близките си хора.

Остъкляване на тераса е прекрасно решение за всеки дом – това означава повече светлина и позитивизъм в дома ви. Това са все възможности, предлагани от модерните технологии, напълно осъществими, напълно реални.

Обикновено собствениците на жилища мечтаят за едно уютно кътче за добра почивка – по-осветено и по-близо до природата. Ако имате достатъчно късмет да сте собственик на дом с тераса, дизайнерските опции за остъкляване със сигурност ще ви заинтересуват.

Остъклените вътрешни пространства започват да се появяват в европейските къщи още през 15-ти век: тогава нуждата от слънце и допълнително осветление у дома е била не по-малко голяма, отколкото днес.

Модерните дизайни на остъклени тераси се отличават със следните характеристики:

Максимално възможно остъкляване. Обикновено остъкляването на тераса изглежда като продължение на стената на къщата – монтират се високи и широки прозорци с минимално включване на рамки и решетки.

Остъклен покрив. И горната част на терасата може също да бъде стъклена, което позволява навлизането на още повече слънчева светлина и топлина в помещението. Но, в условия на достатъчно осветление, покривите също могат да бъдат непрозрачни – това зависи от желанието на собствениците.

Функционалност​. Най-често остъклената тераса става част от всекидневната или кухнята, като е подходяща за използване при всякакви метеорологични условия. Такива помещения са особено ценни за така наречените пасивни къщи със съвременни енергоспестяващи технологии – те играят ролята на светлинен и топлинен акумулатор за отопление на цялата къща.

Днес инженерите обръщат голямо внимание на възможностите за остъкляване на тераса, предлагайки иновативни материали и технологии за тях – от леки и издръжливи композитни и винилови рамки за остъкляване до специални климатици и „умни стъкла“ с регулируема пропускливост на светлината.

Ако търсите остъкляване на тераса Дружба, непременно разгледайте възможните опции – ще ви харесат!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара