Когато обзавеждаме апартамент според личния си вкус, ние искаме да се насладим на резултатите от нашия труд – уютна спалня, удобна кухня, комфортна всекидневна и баня, от която не искате да излизате. Заобиколени от красиви и удобни неща, всеки ще се чувства перфектно в уюта на своя дом. Но как да създадете хармонично и функционално пространство, без да имате уменията на декоратор? Мебели Дискрет ще се погрижат да създадете перфектната визия на дома си, с помощта на малки тайни, които всеки трябва да знае.

Тайни за перфектния дом

Следвайки съветите на Мебели Дискрет вие ще създадете мечтаната атмосфера във вашия дом, без да се налага да харчите луди пари.

Смесете ново и старо

Смесете стари и нови неща. Вземете любимите си мебели за дома и скъпи декоративни детайли като основа и след това добавете модерни щрихи към тях. Например, подредете стари снимки в нови рамки, направете тапицирани седалки или калъфи за дървени столове. Не се страхувайте от свежи идеи и смели решения.

Напълнете интериора с история

Не изхвърляйте неща, които са остарели, но все още са скъпи на сърцето ви. Модата отминава, тенденциите се менят– остават само спомените от топлите дни. Ако преди десет години сте купили картина, която ви радва и днес, закачете я на най-видното място в стаята, в която най-често ходите. Нека рисунката стопли душата с приятни спомени.

Използвайте основни правила за гардероб

Инвестирайте в основни интериорни елементи. Не пестете от качеството и заложете на неутралните цветове. На първо място, това се отнася за големи мебели – легла, гардероби, скринове. По този начин ще си осигурите отлична основа за декор: нищо няма да ви попречи да променяте цвета на завесите и възглавниците всяка пролет в съответствие с модните тенденции.

Не се страхувайте от неутрален фон

Неутралните цветови комбинации са избрани, за да се харесат на всички наведнъж. Казват, че само хотелска стая или апартамент за един ден е декорирана по този начин – това не е за хора с вкус, които имат индивидуалност. Забравете този страх. Интериорът в успокояващи цветове определено не отстъпва по изразителност на ярките. И вашата индивидуалност и уникалност няма да се загуби на неутрален фон. В свят на спокойни цветове има много нюанси – светло маслинено, цвят на черупка, сребристо сиво, пастелно лилаво, небесно синьо, цвят на зелен чай.

Обърнете внимание на осветлението

Веднъж завинаги запомнете едно правило – маркирайте онези области, които искате да виждате най-често. Можете да осветите любимата си картина или да създадете уютен кът за четене. Меката дифузна светлина върши чудеса, ако знаете точно какво искате да видите и какво искате да скриете.

Чувствайте се свободни да използвате огледала

Би било глупаво да пренебрегнем прости и очевидни решения, за да направим стаите по-светли и по-големи. Огледалата са старо изпитано средство за зрителна измама. Чувствайте се свободни да ги използвате в коридора, спалнята, всекидневната – оставете светлината да направи своята магия за вас.

Направете дома си удобен

Ако искате вие ​​и вашите гости да се чувствате комфортно, нека апартаментът ви е удобен – изхвърлете пластмасовите дивани и фотьойли, поставете превключвателите на правилната височина за натискане, уверете се, че има достатъчно кърпи за ръце и ароматен течен сапун. Именно в тези малки неща се крие щастието.

Пуснете природата в дома си

Лесен и достъпен начин за облекчаване на стреса и подобряване на качеството на въздуха в помещенията е отглеждането на стайни растения. Добре поддържаната мини градина винаги е красива и лесно се вписва във всеки интериор.

Отървете се от лошите спомени

Пунктът за събиране и изхвърляне на негативни мисли и асоциации трябва да работи редовно. Ако искате да се чувствате щастливи, отървете се от всичко, което предизвиква точно противоположни чувства: счупен стол, спукана чаша, избеляла калъфка за възглавница нямат място в идеалния интериор.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара