Ника Набокова е автор на 5 книги, популярен блогър, певица, успешна бизнес дама и съосновател на агенцията и приложението за психологическа помощ Mindspa. Творбите й са преведени на шест езика. „В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата“ от издателство ЕРА е дебютното ѝ заглавие у нас. Ника Набокова предлага решения на сложни проблеми в любовта.

Самата тя е била „другата жена“ – цели три пъти. Не се гордее с този факт, но това ѝ е помогнало да се изгради като личност и да постигне всичко, което има днес. Понастоящем е щастливо омъжена и помогнала на стотици хиляди хора по света да се измъкнат от задушаващата хватка на любовния триъгълник. Има обострено чувство за справедливост. Идеята за книгата се е зародила в блога ѝ.

Какво прави книгите ви толкова успешни?

Пиша разбираемо и достъпно за сложните неща. Откровена съм, не се опитвам да се харесам на някого или да флиртувам излишно с аудиторията. Пиша забавно и открито. Подхождам с изключително внимание и уважение към читателите ми. Преглеждам всички коментари от тях, за да ги разбирам по-добре – какво мислят, как се чувстват, къде ги боли.

Бихте ли споделили някой от най-любопитните случаи, с който сте се сблъсквали в практиката си?

Сещам се за две истории. В първата, момичето с изумление научи, че мъжът ѝ и изневерява с… баща ѝ.

Във втората пък съпругът дълго време изневерявал на жена си, която нищо не подозирала. Но не се е спрял дотук. Помолил нея и любовницата си да забременеят по едно и също време. Всъщност това е щяло да бъде третото им дете с жена му. Двете деца се родили с 2 дни разлика. След като измяната му била разкрита, съпругата му постъпила за лечение в психиатрична клиника с нервен срив. Това е една много тъжна история.

Как да разберем дали обвързаният човек, когото срещаме има сериозни намерения или просто се забавлява с нас?

Няма как. Ако някой е започнал да гради отношения с вас, без да е приключил предишните си такива, това е вече изключително негативен знак. И няма как да говорим за сериозни намерения.

Функцията на любовницата или любовника е да задоволи или разреши наличието на даден проблем в чуждото семейство. Искате да бъдете използвани в тази роля? Останете. Не желаете? – тогава няма никакво значение какви са намеренията ѝ/му.

Какво най-често издава хората, които изневеряват?

Ако имате предвид как в крайна сметка се разкрива измяната, то такава статистика не съществува. Но най-често чувам неща от типа – „влязох в телефона му/ѝ, а там…“ или „звънна ми любовницата/кът…“.

Схемата е следната: измамената страна чувства, че нещо не е наред. Задава въпроси. Ясни отговори не получава. И започва да ги търси по различни пътища: проверява чатове, следи всяко действие и т.н.

Колко често се случва човек да изостави партньора си заради любовницата/ка и да съумее да изгради дълготрайна връзка?

Изглежда вие сте любители на статистиката! Разбирам, че би било хубаво да има някаква схема, която да хвърли яснота и разбиране по въпроса. Но няма. Ако помислим логически, ще разберем, че едва ли би било възможно да се изградят щастливи отношения от двама, поначало нещастни души (изневеряващият и този, който се е съгласил на ролята на „излишния“ трети). Макар че понятието „щастие“ е различно за всеки.

Има ли „рецепта“, с която да „спасим“ партньора си от любовницата/ка?

Не. Не можете да влияете на поведението и решенията на друг човек.

Децата в семейството ли са най-големите потърпевши в една изневяра?

Единствено ако родителите им са безмозъчни и страдат демонстративно, въвличайки ги в проблемите на възрастните.

Вярвате ли в истинската и вечна любов? А тя застрахована ли е срещу изневери?

Вярвам в любовта. Но не вярвам във вечността. Любовта не е застрахована от изневяра. Това е така, защото всеки човек я разбира по собствен начин и има различни граници на допустимост. Не бих ги слагала под общ знаменател: любовта и верността (лоялността). Верността е избор. Определен модел на поведение. А любовта си е любов.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара