Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че всички директори на РЗИ, заедно с областните управители, имат пълна свобода да приложат всички мерки, които считат за необходими, без да се колебаят. „Можете да затваряте – ресторанти, молове, училища, фитнеси, спорт – всичко, което е необходимо. Аз съм зад вас. Ще се справим!“. Така казал проф. Ангеловна директорите на РЗИ в страната.

„Ситуацията в страната е сериозна. Имаме няколко места, където се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения”, каза Ангелов. Той обаче уточни, че всичко е под контрол.

„Нека всички българи да бъдат разумни, нека да не си мислят, че пандемията е отминала. Появяват се все по-нови варианти на коронавируса. В момента в Бъглария над 70% от пробите на национално ниво са положителни за новия британски вариант. За щастие другите вариации ги няма у нас. Имаме притеснение за българите, завръщащи се от Африка, ще предприемем всично необходимо включително и въвеждането на карантина.“, каза още Ангелов. Той каза и, че ще бъдат насочени по-големи количество ваксини към местата с по-голяма заболеваемост.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара