Най-често жените търсят психологическа помощ поради ниско самочувствие, трудности в общуването и негативни травматични преживявания, твърди семейният психолог Ирина Канищева. Тя уточнява, че несигурността често пречи на изграждането на здрави взаимоотношения.

Ниската самооценка влияе значително върху възможността да се започне връзка с мъж, когото жената би искала да види до себе си, така че тя се съгласява да бъде с някой, който поне е проявил интерес към нея. И често тези връзки не допадат на жената, но тя не може да се реши да ги прекрати поради страх от самота, обяснява психологът.

Много жени се сблъскват с факта, че не могат да изразят собствените си чувства, особено негативните. Това често води до конфликти във взаимоотношенията. Специалистът отбелязва, че комуникацията е ключов елемент на здравословното взаимодействие с другите. В този смисъл е важно да се научим да изразяваме мислите и чувствата си конструктивно, както и да чуваме партньора си.

В същото време негативните преживявания влияят върху способността на жената да изгражда взаимоотношения. Често травматичните събития оставят отпечатък върху психиката.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара