Силата не е само мускули, височина, бицепси и физическа издръжливост. Това е и способността да устоите на житейските несгоди, способността да оцелеете в ужасен ден. Ето няколко признака, че вашата психика е по-силна от повечето хора около вас.

Понякога плачете

Да, точно. Сълзите по никакъв начин не показват, че сте слаб човек. Потискането на емоциите в повечето случаи води до сериозни здравословни проблеми, умора и проблеми с паметта. Хората, които периодично плачат поради проблеми и натрупани негативни емоции, се оказват по-често в критични ситуации.

Не се спирате пред проблемите

Много хора не могат да избегнат неприятностите. Ако нещо се обърка, те трябва да решат проблема на всяка цена и точно сега, но без грешка. Перфекционизмът и манията за идеалния резултат се отразяват много негативно на резерва ни от сили и мотивация.

Тук също си струва да се отбележат хора, които смятат, че ако не се уморят, тогава денят е бил прекаран напразно. Това е най-висшата форма на работохолизъм, причината за която беше неправилното възпитание – родителите на такива хора в детството са ги наричали безделници и са изисквали само най-добрият резултат от тях.

Но, ако имате търпението и уменията да „прескочите бурята“, вместо да минете през нея, това говори, че психиката ви е стабилна и не ви изневерява в трудни ситуации.

Използвате времето правилно

Всяка свободна минута се развивате и вървите към целите си, а не просто си почивате, забравяйки за отговорностите си. Ако нещо не се получи, в който случай просто премествате фокуса си върху нещо правилно, това укрепва психиката ви. Вместо безделие през уикенда, по-добре е да прочетете нещо за правилното хранене или да се занимавате със спорт. Мързелът никога не е донесъл добро.

Не се оплаквате

Оплакванията от живота могат да се проточат подобно на плаващи пясъци. Ако знаете как да цените близките и да се наслаждавате на живота си, тогава всичко ще бъде наред с вас. Не е нужно да го играете жертва. Ако нещо в живота се обърка, тези, които знаят как да се фокусират върху положителното, винаги са по-силни от тези, за които чашата е наполовина празна.

Вие сте добри към другите

Ако си мислите, че любезните хора се считат за мекушави, това не е така. Така мислят само негативните хора. Всъщност, емпатията е признак на човек със силна психика. Това е особено вярно за тези, които помагат на другите дори и в онези моменти, когато те самите са в трудна ситуация.

Вие сте отворени към всичко ново

Добре е да се откажете от това, което не работи, за да продължите напред. Психически стабилните хора според наблюденията не държат на неща, които не им носят полза. Те са в постоянно търсене на това, което ще ги вдъхнови.

Учите се от грешките си

Това предполага, че сте мъдри и сте достигнали умствена зрялост. Ако постоянно правите едни и същи грешки и не можете да разберете как да преодолеете проблемите, тогава определено не можете да се наречете силен човек. И обратно – щом можете да правите изводи за действията си и умеете да гледате на себе си критично, това е знак за силен човек, който може да се справи с всичко.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара