Национална мрежа за децата кани кандидати за народни представители от различни политически сили да се включат в инициативата „Парламентарна група за децата“. С това те заявяват, че в бъдещия парламент ще работят за по-добър живот на всички деца и семейства в България и ще подкрепят политиките, които са в полза на тяхното благосъстояние.

Вече 60 кандидати от листите на седем различни партии и коалиции са подписали Декларация „Защитник на децата“,  с която се ангажират, че ако бъдат избрани в 45-тото Обикновено народно събрание, ще работят за разрешаване на основните проблеми на децата в областите здраве, образование, бедност и социално изключване, правосъдие.

ТУК може да видите кои са първите членове на „Парламентарна група за децата“. Поканата е отворена за кандидатите за народни представители от политически партии и коалиции, които подкрепят правата на децата.

Целите на инициативата са:

  • Да бъде създадено неформално надпартийно обединение и политическо представителство в полза на децата и семействата.
  • Кампанията ще помогне на бъдещите депутати да се запознаят с основните проблеми, свързани с децата, и с възможни решения.
  • Обществото ще се ориентира кои народни представители и политически сили са готови да работят за децата.

Вярваме, че има нужда от такова обединение, защото децата не гласуват, но правата и интересите им често се превръщат в политически въпроси и най-добре могат да бъдат защитени в българския Парламент.

През последните години правата на децата пострадаха сериозно от ширеща се дезинформация, пропаганда и конспиративни теории, а родителите бяха подвеждани с фалшиви новини и изкривени истини. Политиците се поддадоха на този натиск и бяха спрени важни политически документи като Националната стратегията за детето. България е единствената страна в Европа, която няма цялостен политически документ за децата си. Надеждата ни е с тази кампания да ангажираме колкото може повече отговорни политици и граждани, за да работим заедно за една по-добра държава на децата ни!“, каза Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.

Това активно взаимодействие между народните представители и гражданското общество ще продължи и след приключване на изборната кампания, като обществото ще бъде информирано периодично за постиганите резултати.

Вижте повече за кампанията ТУК

Facebook Twitter Google+

0 Коментара