Кинокритикът Дерек Малкълм ще води майсторски клас на Тери Гилиъм на живо в Дома на киното. Тери Гилиъм получава приза на Международната федерация на филмовите критици наградата ФИПРЕССИ 96 Платиниум на 25-ия София Филм Фест.

Тери Гилиъм е уникално явление в киното – многостранен талант, бунтар, провокатор, всепризнат майстор на визуалния разказ, режисьор-епоха и една изключително важна част от взривоопасния творчески колектив „Монти Пайтън“, прочут в целия свят с неподражаемите си филми и специфичното чувство за хумор, което всички разпознават.

Историята на София Филм Фест e неразривно свързана с великите „Монти Пайтън“ и съвсем неслучайно гости в 25-годишната история на фестивала са били Тери Джоунс, Майкъл Пейлин и самият Гилиъм. Тримата са носители на Наградата на София на Столичната община за своя принос към изкуството на киното.

Специалният онлайн мастерклас на Тери Гилиъм ще бъде модериран от Дерек Малкълм – един от водещите филмови критици в света, и ще бъде излъчен на сайтовете на ФИПРЕССИ и София Филм Фест в рамките на 25-то юбилейно издание на фестивала – 13 март 2021, начален час 19:00 (18:00 СЕТ).

МАЙСТОРСКИЯТ КЛАС ще се излъчва на ГОЛЯМ ЕКРАН в Дома на киното, МОЖЕ ДА ГО ПРОСЛЕДИТЕ и в социалната мрежа Фейсбук на СФФ.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара