Целувайте се! Това е медицинска препоръка – целувките подобряват здравето.

Научните изследвания, свързани с целуването, доказват, че бръчките по лицето ви ще намалеят, а продължителността на живота ви ще се увеличи поне с 5 години, ако често се целувате.

Целувката е по-мощно средство срещу бръчки от всеки крем, защото раздвижва 29 от всичките 34 лицеви мускули.

Целувката укрепва имунната система и създава антитела, с които се борите с най-различни болести.

Целувката е ефикасно средство и срещу напълняване – една кратка романтична целувка изгаря 3,2 калории, а по-продължителната – поне 1 минута – над 26 калории. Учените са пресметнали, че ако всеки ден се целувате по 3 минути, за година ще свалите 3 килограма и това без диети и изтощителни тренировки.

Целувката удължава живота и помага за преодоляване на депресията. Тя е особено полезна при проблеми с белите дробове, тъй като, ако обикновено вдишваме около 20 пъти в минута, докато се целуваме, го правим три пъти по-често.

По време на целувката мозъчните клетки се насищат с кислород, което увеличава способността за концентрация и подобрява паметта.

Адреналинът, който изпитваме, когато докосваме устните на любимия човек, тонизира цялото тяло и подобрява настроението. В тялото ни се произвежда вещество с наркотичен ефект 200 пъти по-силен от морфина.

Интересен факт е, че по време на целия си живот човек прекарва в целуване 20 160 секунди, което се равнява на изключително недостатъчните 4 минути и половина на година.

Устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете.

66% от мъжете и жените затварят очите си, когато се целуват, а останалата част обичат да наблюдават партньора.

Първата целувка в живота на човек се случва средно на 14 години, а най-дългата целувка в света е продължила 30 часа, 59 минути и 27 секунди.

Освен хората, и други животни се целуват шимпанзетата, кучетата, конете и канадския таралеж.

65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка. Лекарите установили, че навика да навеждаш главата си в определена посока се сформира още по време на развитието на плода.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара