Помните ли филма „Почти идеално“, в който Мадона заживя с най-добрия си приятел – хомосексуалист, и той се превърна в прекрасен баща на малкото й момченце? И всичко беше наред, и двамата си споделяха интимните тръпки с други, извън семейството мъже. Впрочем те деликатно избягваха да се влюбват в един и същи мъж, намираха си различни типажи. Беше почти идеално. Докато тя не хукна подир някакъв мачо на другия край на Америка, взе си сина и симпатичният гей започна битка за семейството си. Разбирате, че в живота нещата не стават така.

Untitled

Илюстрации: Иван Газдов


Гейовете не стават бащи, Мадона не се отдава на майчинство

за сметка на любовниците си и въобще рядко се случва да просъществува по-дълга от една седмица връзка между мъж и жена, в която няма капка секс.

А би било толкова хубаво… Защото мъжете са по-добри приятелки от жените. Те умеят да изслушват, мислят трезво, следователно могат да дадат добър съвет, силни са, подходящи за опора в трудни моменти. Помислете какви са обикновено проблемите на жените, за чието разрешаване се изисква приятелски съвет. Изключително любовни. Но когато разисквате новата си връзка със своя близка, тя често се вълнува повече от вас, впуска се в сантименталности, иска чрез вас да отмъсти на всички мъже, ругае силния пол и обикновено ще ви даде съвет, който ще изиграе гибелна роля за току-що напъпилата ви връзка. Понякога от чиста злоба, защото,

каквото и да си говорим, жените са злобни.

Те завиждат на чуждото женско щастие, на чуждата хубост, на чуждото червило и чуждото сексуално завоевание. Мъжете не страдат от подобни емоционални борби. Те приемат душевната страна на живота далеч по-леко и безболезнено. Те са в състояние да ви приземят, ако са ви добри приятелки. Още един огромен плюс за мъжкото приятелство – един мъж знае какво иска, за какво мисли и как реагира друг мъж. Т.е. съветите, които ще получите в този случай, са много по-достоверни, отколкото емоционалните изблици на дружката ви от детинство (за която винаги можем да имаме едно наум, че харесва баш вашия избраник на сърцето).

Untitled1

Мъжката ви приятелка няма начин да си падне по новия ви любовник. Освен ако не е гей. Но за това по-нататък. Ако най-добрият ви приятел е в панталони, той никога няма да излицемерничи, като ахне пред новите ви дънки, щом те ви стоят обектибно отвратително. Той може да прецени кога изглеждате секси, защото

гледната му точка е тестостеронна по рождение,

нищо лично. Той ще ви каже, ако имате пъпка, излязла на носа, или фризьорката се е изгаврила с вас. Е, не можете да му поискате дамска превръзка назаем, но винаги можете да разчитате, че ще откликне, ако ви падне гърнето на автомобила. Няма място за сравнение, нали!? Но естествено при всички тези хубавини, които предлага приятелството между мъж и жена, трябва да има и някакъв неизкореним недостатък. А именно – я изчислете колко време сте били приятелка с мъж, преди да легнете с него. Малко, прекалено малко, за да се нарече това приятелство, Дори и да настъпи пълна духовна хармония, винаги един от вас ще пожелае да прекрачи границата, за да провери дали и в леглото ще сте толкова добра двойка. Неизбежно е. Случва се в 98% от приятелствата. Рано или късно. По-често рано. А докато не се случи, и двамата непрекъснато ще мислите за това, независимо че никога няма да го изречете гласно.

Докато единият не направи първата крачка –

целувка, прегръдка, подарък.

Не че има нещо лошо двама души да са добри приятели и любовници едновременно. Но опрат ли нещата до секс, то се губи доверието на приятелството. На негово място се настанява ревността. Край на споделените бивши връзки, споделените менструални болки и споделения махмурлук по разчорлена коса и анцуг. Вие вече искате да му се харесате физически, а това непременно означава да скриете нещо от него. Нещо малко и незначително като пъпката, за която преди се смеехте.

Тук е моментът да разгледаме приятелството с гей

Разкошно е. Имам такъв приятел. Той редовно ме зарежда с приготвени вкъщи маски за лице от грозде, знае най-новите методи на безболезнена епилация и има телефона на най-добрия и евтин фризьор в квартала. Аз зная, че той няма и да си помисли за секс с моя милост, защото предпочитанията му обикновено изглеждат двуметрови, гладкомускулести и с изпъкнали скули. Забавляваме се от сърце. Заедно изпадаме в любовна депресия, заедно гледаме сълзливи филмчета и тайничко от учителя по философия четем романите на „Арлекин“. Всичко свърши, когато той се загледа с оня поглед, който така добре познавам, по най-сериозното ми увлечение от години насам.

Станахме съперници.

Не че новата ми любов се интересуваше от нежни мъже, но не можех да допусна, че ще продължа да споделям интимности с човек, който е хвърлил око на преживените от мен ласки. Толкова за мъжко- женското приятелство. Обикновено завършва със секс или разочарование. Което понякога е едно и също, нали?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара