Човешкото тяло е удивителна машина с невероятни механизми. Тя се състои от много и различни части. Извършва безброй задачи едновременно и притежава сетива, мозък, който мисли, мускули и още много органи с изключително важни функции. Дори когато спим, тялото ни е заето с обработка на информация, изпомпване на кръв, регулиране на температурата и безброй други задачи.

Enthusiast_Choveshkoto-tyalo-v-30-sekundi_cover-first

30 теми, 3-минутни експерименти и 3-секундни обобщения, чрез които ще откриеш как функционира организмът ти – всичко това в „Човешкото тяло в 30 секунди“ от Ана Клейбърн и Уесли Робинс, една интересна книжка в поредицата на Enthusiast Children’s Books.

В тази книга ще научите отговорите на много въпроси, сред които:

Кога учените откриват ДНК и какво точно представлява тя?

Защо кожата на пръстите и ръцете на краката ни се набръчква във водата? Кое те прави такъв, какъвто си? Влияе ли възпитанието ти върху това какъв човек ще станеш? Как се формират пръстовите отпечатъци?

Тази книжка е нов, забавен и различен поглед към човешкото тяло и целта ѝ е да покаже на децата, че светът, в който живеем, е пълен с много чудеса и тайни. Завладяващите цветни илюстрации на всяка страница със сигурност ще привлекат вниманието на малкия читател. „Човешкото тяло в 30 секунди“ е чудесен помощник при писането на домашни. Изследвай устройството на тялото си на воля – от малките клетки до големите органи, които ни поддържат живи. Чудесно начало за начинаещи биолози.   

Facebook Twitter Google+

0 Коментара