Театър „Възраждане” е носител на тазгодишната награда за популяризирането на творчеството на Маестро Димитър Вълчев. Церемонията по награждаването е тази събота на сцената на театъра. Поводът е отбелезването на 20-годишният юбилей на детската постановка „Котаракът с чизми”, чиято музика е дело на именития български композитор.

_MG_0926

Спектакълът с режисьор Елена Баева ще има две срещи с публиката – от 11ч. и от 12:30 ч., преди началото на която ще бъде връчена наградата лично от проф. Лили Вълчева, президент на фондация „Маестро Димитър Вълчев”.

_MG_0862

Фондацията е учредена през 1998 г., три години след кончината на големия български музикант. Целта й е насърчаването на родните композитори в създаването на оригинална музика към сценични произведения без ограничение на жанровете и видовете продукция, както и за популяризиране и разпространение чрез различни форми на творчеството на Димитър Вълчев.

_MG_0886

В тази връзка представлението „Котаракът с чизми”, което 20 години се играе на сцената на театър „Възраждане” се превръща в емблематична творба. Публиката ще може отново да се наслади на виртуозното актьорско присъствие на Роберт Янакиев, Йордан Ръсин, Донка Аврамова-Бочева, Мариана Жикич, Ивет Радулова, Свежен Младенов, Христо Ботев, Анатоли Лазаров, Филипа Балдева и Лиляна Шомова в пресъздаването на приказната история.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара