Отличителни съставки, интересни техники на приготвяне на храната и  ястията, повлияни от различни култури и разнообразни географски региони.

bansko

Кухнята на народите по света  се развива постепенно, а новостите се появяват на бял свят, благодарение на иновациите и взаимодействието на културите и обичаите, доставяйки на небцето и обонянието апетитни и богати вкусове и аромати.  Така е създадена фюжън кухнята –  благодарение на много години експерименти и богатия опит на известните шеф-готвачи. Различните кулинарни традиции от цял свят са се превъплътили в изискано кулинарно преживяване.

bansko-1

След  безспорният успех на предходните издания  и за четвърта поредна година през ноември петзвездният Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт в Банско ще се превърне в сцена на висшето кулинарно изкуство. Едни от най-добрите и признати шеф готвачи от цял свят Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов ще отведат гостите на фестивала на гастрономическо пътешествие през невероятни вкусове, които съчетават  традиция и  модерност.

От тайнството на манастирската кухня на Атон

до иновативната японска, през модната италианска и традиционната българска – невероятното апетитно кулинарно пътешествие ще премине и през единствения град, кръстопът на два континента – Истанбул.

Изисканите вечери – образци на гурме кухнята, в допълнение с  класните вина на Бибендум и Домейн Бойар и с винените дегустации на водещи сомелиери като Димитър Николов и Кристина Иванова ще отведат гостите на вълшебно гастрономическо пътешествие с невероятни аромати и вкусове.

За професионалистите, които имат желание  да се запознаят с така популярния напоследък тренд в гурме кухнята  – фюжън  – ще бъдат организирани  два изключително  интересни семинара.

Семинарите ще започнат впечатляващо  с  участието на световноизвестния шеф –готвач Виктор Перез  и  „LE CORDON BLEU“  най-голямата кулинарна академия в света. В периода от 11 до 13 ноември той  ще  представи  уникална тренинг програма  в рамките на 18 часа на тема: „Испанска фюжън кухня и модерни тапас”.

Със сигурност ще ви заинтригува и иновативната италианска фюжън кухня, представена от авангардния и известен  италиански шеф-готвач Джанфранко Киарини.  От 16 до 18 ноември той ще представи тридневна тренинг програма  на тема „Италианска фюжън кухня за бюфет и А –ла-карт ресторанти” с най-интересните трендове в италианската кухня.

По време на представянето на фестивала шеф-готвач Стаматис Цилиас и неговият екип приготвиха на живо пред гостите уникална „цветна” салата, апетитно основно ястие с телешко месо и миди „Сен Жак“, а за финал – невероятен десерт с аромат на роза.

bansko-4

bansko-2

bansko-3

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара