Можеш ли да си представиш живота ни днес без телефон, интернет и електричество? Трудно бихме могли да се справим без тези неща, нали? Без тях животът ни със сигурност нямаше да е същият. В миналото хората са живели само с това, с което разполагат. Постепенно различни изобретения започвали да улесняват техния бит. Днес приемаме повечето открития за даденост и рядко се сещаме колко важни са те.

Enthusiast_Izobreteniyata-v-30-sekundi_cover-first

В книжката „Изобретенията в 30 секунди“ от Майк Голдсмит може да се научат любопитни факти за 30 от най-важните изобретения в света. Книгата е разделена на шест глави и всяка отделна разглежда различни категории изобретения – иновациите в областта на транспорта, комуникациите, медицината и промишлеността.

В тази книга ще научиш отговорите на много въпроси:

Кой какво изобретение е сътворил?

Как се раждат идеите за изобретенията?

Какво е „патент“ и защо са го измислили?

Как функционира електричеството?

Кои дейности се извършват почти изцяло от роботи?

„Изобретенията в 30 секунди“ може да бъде чудесен помощник при писането на домашни. Занимателните текстове заедно със забавните и пъстри илюстрации на всяка страница превръщат тази енциклопедия в полезен и интересен справочник за най-важните изобретения в света, който ни заобикаля.

Dr. Mike Goldsmith_pic

За Д-р Майк Голдсмит

Д-р Майк Голдсмит изучава философията на времето и пространството в университета в Кийл (Великобритания), където получава и докторска степен по астрофизика. Той е утвърден автор на научнопопулярни книги за деца. Написал е повече от 40 книги за деца и възрастни.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара