Повече от 30 кулинарни ентусиасти се срещнаха за първи път „на живо“, за да получат награди в 9 категории по време на годишните награди за кулинарни блогове, организирани от специализирания гастрономически сайт Блоговодител и МЕТРО Академия.

IMG_6764_web

Бяха раздадени награди в 9 специализирани категории, след гласуване на журито, и още 9, определени след вот на публиката в Интернет.

Награди и грамоти в отделните категории спечелиха:

В категория „Гозбите на баба” – кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня, наградата на журито и публиката спечели Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Жител на света” – най-добър блог с чуждестранни рецепти, наградата на журито и публиката спечели Ани Шакарян-Маринова, автор на блога „Вкуснотека”.

В категория „Топло от фурната” – най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници, наградата на журито и публиката печели Илиана Николова, автор на блога „Щъркелово гнездо”.

В категория „С аромат на ванилия” – най-добър блог с печива и десерти наградата на журито спечели Таня Донева, автор на блога ”Вкусното ми Хоби със Страст и Любов”, а наградата на публиката – Зорница Никифорова, автор на блога „Zornica-Pizza”.

IMG_6666_web

В категорията „Крилце или кълка” – най-добър блог с рецепти с месо и дивеч, наградата на журито спечели Драгомир Иванов, автор на блога ”Вкусни моменти”, наградата на публиката – Пепа Стоева, автор на блога ”Храна за мой’те канибали”.

В категория „Бързо и вкусно“ – най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство, наградата на журито спечели Радостина Панчева, автор на блога „Кулинарен елексир”, наградата на публиката – Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Сладко удоволствие“ – най-добър блог с рецепти за торти наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката – Люси Евтимова, автор на блога „Lussi’s World of Artcraft”.

В категория „Здравословно“ – най-добър блог с вегетариански и веган рецепти, наградата на журито спечели Здравка Кокалова, автор на блога „I Love Our Dreams”, а наградата на публиката – Емилия Георгиева, автор на блога „Emili-Cooking is Fun…”.

В категория „Визуално пиршество“ – блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката – Румяна Босева, автор на блога „something…”.

Всички блогъри бяха поканени да станат част от публиката на българските квалификации за Bocuse d’Or – кулиналните „Оскари“, на 11 и 12 ноември в Интер Експо Център.

Специално предизвикателство към блогърите отправи МЕТРО Академия – да интерпретират в ястия и рецепти най-новия асортимент от бейби зеленчуци на МЕТРО и изпратят резултата от работата си на шеф Юри Велев, като най-интересните от тях ще бъдат приготвени заедно с екипа на Академията.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара