Докато се чудиш дали приличаш достатъчно много на Кари Брадшоу, докато замяташ шал и отпиваш от сайдера си, да знаеш, че има много места в страната, където смели, дори сурови момичета са се изнесли от града и са започнали да се реализират далеч от него. Най-общо казано – “Дъщерите на Маклауд”. И те разчитат на пикапи.

lost-750040_640

Пикапът е здрава кола с голям открит багажник. Особено подходяща е, ако си хванала лос и е малко неудобно да го вкараш в купето на колата, защото ще ти замирише. Но в пикапа става.

Пикапът е начин на живот, в който ти не мислиш кубично.

Пикапите са обикновени версии на утвърдени модели автомобили. Най-често джипове. Пикапите са по-високо проходими и с по-здрави каросерии заради презумцията, че ще се използват безкомпромисно.

Пикапът е много подходяща алтернатива на джипа, защото е по-достъпен като първоначално придобиване. А в същото време изглежда също толкова агресивен и груб.

В пикапа има много място. Да, по-скоро за да качиш дървени трупи, или чували с пелети, отколкото роклята ти от химическото, но още веднъж ти казвам – пикапът не е най-големият приятел на града и е изключително уместен, ако живееш извън него. Между другото – пожелавам ти го. Не пикапа, а този начин на живот.

Какъв точно пикап?

Форд Ranger, Фолксваген Amarok и пикапите на Mazda са висшата класа в бранша в Европа. Имаме и българско предложение – Грейт Уол. Към техния Steed имам някои резерви, като по-стара концепция на двигателите и неприятни пластмаси в купето, но пък са на добра цена.

А сега и мнението на професионалиста – Тодор Тиролски от веригата сервизи “Мотоексперт”:

Мисията на пикапа е да бъде работно конче – селско стопанство, животновъдство, за лов, риболов, разходка в гората и мисля, че не е създаден за разходка до мола. Но пък винаги съм харесвал дами, които отиват в мола по изключение и с пикап.

По принцип този вид автомобили в основата си използват базата на джиповете, в смисъл имат тяхната рама, окачване, трансмисия, двигатели, спирачни системи и т.н. Поддръжката им е същата като цена и периоди на обслужване.

Пикапът трябва да е с дизелов мотор,

за да има голям въртящ момент и да мъкне тежки товари. Обикновено окачването на пикапите отзад е малко по-твърдо, за да може да издържа и извозва по-тежки товари и повечето пикапи са на ресори, което пък от своя страна води до влошаване на „возията” – вози по-твърдо.

Пикапите са най-популярни в Америка, но по техните ранча и пътища има за какво да ги ползваш и е лесно да ги караш. Там лидерите са Тойота Тундра, Fоrd F150, Шевролет Блейзър и т.н. Естествено, изброените по-горе марки и модели са за предпочитане и по нашите географски ширини, но и списъкът на Симо е коректен.

За мен лично пикапът е на едно от последните места по необходимост като семеен автомобил.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара