От септември 2015 г. шведската верига ИКЕА вече предлага единствено LED лампи и крушки в асортимента си за осветление. Технологията изразходва 85% по-малко енергия в сравнение с традиционните крушки с нажежаема жичка, а животът на един светодиод достига до 20 години.

PH129382 (Copy)

„LED технологията е истинска революция в осветлението. Сметките за електричество на домакинствата се увеличават непрекъснато, а глобалният разход на енергия не спира да нараства. Затова смятаме, че LED осветителните тела ще имат все по-голяма роля в бъдеще. Ние в ИКЕА вярваме, че всяко домакинство трябва да има възможност да води по-устойчив начин на живот и ще се погрижим LED oсветителните ни тела да бъдат достъпни за хората“, коментира Стийв Хауърд, мениджър устойчиво развитие в ИКЕА.

PH129393 (Copy)

LED технологията предоставя висококачествени решения, които са съвместими с нуждите на по-голямата част от домакинствата по света. Освен че са по-икономични и екологични, LED осветителните тела предлагат различни видове осветление. ИКЕА ще предлага LED крушки във всички размери и форми на пазара, за да улесни своите потребители.

ИКЕА факти за LED осветлението:

Ако милион души заменят една крушка с нажежаема жичка с LED модел, от гледна точка на въглеродните емисии това би било равносилно на 3 900 по-малко автомобила в движение всяка година. Това се равнява на годишния разход на енергия на 4400 домакинства.

PH129394 (Copy)

LED крушките издържат до 20 години и консумират 85% по-малко енергия от традиционните.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара