Ако имате кола, тогава е разумно да се уверите, че наистина се грижите добре за нея. Трябва да поддържате автомобила си, доверявайки се на професионален автосервиз за редовна поддръжка.

Може да има случаи, в които ще трябва да закупите евтини авточасти онлайн, а купуването на такива може да бъде доста досадно и скъпо. С различните селекции, налични на пазара, може да бъде наистина трудно да решите коя авточаст е идеална за вашия автомобил.

За щастие с тази статия ще ви дадем полезни съвети при избора на правилните авточасти. Изброихме няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато купувате авточасти, така че пригответе се да си записвате!

Направете си проучване

Независимо дали искате да направите покупката си онлайн или чрез физически магазин, уверете се, че сте направили достатъчно добро проучване относно авточастите, от които се нуждаете.

Има много магазини и онлайн сайтове, които продават авточасти, и това наистина може да ви обърка. Без достатъчно проучване за съжаление може да стигнете до вземането на лоши решения.

Ето защо трябва да отделите време и да съберете информация, която може да ви помогне да измислите идеален вариант. Следователно провеждането на вашето проучване предварително ще ви даде достатъчно време, за да направите правилен избор и той да се окаже най-добрият за вашия автомобил.

Вземете под внимание съвместимостта на вашия автомобил

Купуването на авточасти за вашия автомобил може да бъде сложно, когато не знаете нещата, за които да внимавате. Така че, за да сте сигурни, че ще стигнете до правилния избор, трябва да помислите за проверка на типа части за ремонт на автомобили, които са съвместими с марката и модела на вашия.

Имайте предвид, че повечето авточасти са специално направени за коригиране на приложими модели – в зависимост от техните характеристики.

За да бъдем по-ясни, ето видовете части за ремонт на автомобили, за които трябва да знаете:

Нови OEM (производител на оригинално оборудване) части

Ако някога закарате колата си в оторизирания за нея сервиз на марката, тогава очаквайте, че те ще използват само нова OEM част за ремонт. OEM авточастите са официалните и автентични части, произведени директно от производителя на вашия автомобил. Ето защо ремонтите там са толкова скъпи. Всъщност OEM частите са много по-скъпи от вторичните или дори употребяваните части.

Основното нещо, което трябва да запомните е, че през повечето време не е нужно да харчите щедро за резервни части за автомобила си. И все пак има моменти, в които ще се наложи да го направите. Така че претеглете възможните плюсове и минуси.

Нови резервни части

В случай, че закарате колата си в независим сервизен магазин, те ще ви насочат да използвате резервни части – освен ако не ги помолите конкретно да осигурят OEM част. Има моменти, когато е по-добре да се прилагат OEM авточасти поради тяхното качество, но обикновено няма ясни разлики. Основното нещо тук е, че и двете са обхванати от гаранцията на сервиза.

Авточасти втора употреба

Ако възнамерявате да закупите скъпа авточаст, която не е задължително да е чисто нова и никой никога няма да я види, като трансмисия или PCM, тогава употребяваните части също са добър избор.

Помислете за закупуване на качествени авточасти

Следващият фактор, който трябва да имате предвид, когато купувате авточасти, е качеството. Това е така, защото търсенето на качествени резервни части ще поддържа производителността на вашия автомобил и ще повиши безопасността ви, докато сте на път.

Въпреки това, трябва все пак да внимавате с този процес, тъй като някои хора са подмамени да купуват имитации заради дадените по-ниски цени. Така че купувайте вашите авточасти от надеждни доставчици.

Гаранция

Обърнете внимание, че продукт, който се предлага с гаранция, ви дава увереността, че ще си струва парите при закупуването на качествената авточаст.

По този начин се уверявате, че всеки артикул, който купувате за колата си, има гаранция, за да предпазите и портфейла си от допълнителни разходи, в случай че новият продукт е дефектен.

Знайте си бюджета

От решаващо значение е да имате предвид своя бюджет, когато трябва да направите подмяна на авточаст за вашия автомобил. Различните доставчици предлагат различни видове авточасти на различни цени.

Затова се уверете, че имате работа с професионални и уважавани доставчици, тъй като те ще ви помогнат да спестите повече пари и ще ви осигурят по-добро обслужване.

Заключение

Изборът на най-добрите авточасти за вашия автомобил има значение! Не забравяйте, че не трябва да се задоволявате с по-ниско качество за вашия автомобил. Намерете професионален и надежден доставчик на резервни авточасти, който да ви помогне при проблемите с вашия автомобил.

За автора: Николай Стоянов е собственик на SEO агенция Lilacor, която от 15 години предлага качествени SEO услуги на малки, средни и големи компании в България и чужбина.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара