Всичко може да се случи в живота. И, както всички от опит знаем, много от проблемите са свързани с финансите. Например, пред заплата сте, но се случва нещо непредвидено, което изисква разходи. А заем от банка или фирма за бързи кредити е изключен, поради просрочен дълг, да речем. Не става да поискате и назаем от приятели: някак си е неудобно… Ето в такива случаи винаги можете да разчитате на залог на автомобил София.

Предимствата на такъв заем не са едно и две. Първо, забравете за всякакви формалности, които са характерни за другите кредити. Кредитополучателят няма нужда да е с идеална кредитна история или високо ниво на доходи. Дори много по-лесно би било да изброим от какво всъщност имате нужда, за да вземете пари срещу залог на автомобил София.

Както и при всяко друго кредитиране, важно е да се свързвате само с легални заложни къщи. Изключително е опасно да разчитате на така нареченият „черен кредитор“. По-добре е да не се забърквате с такива хора, в противен случай не само ще загубите колата си, но и ще им задлъжнеете с много по-голяма сума, отколкото първоначално е било договорено.

Как работят заложните къщи за залог на автомобили?

Първо, трябва да намерите сигурна заложна къща за автомобили.

След това трябва да проверите условията за залог на автомобил София.

Специалистите ще преценят състоянието на вашия автомобил и ще решат каква сума могат да ви дадат за него.

Преценете добре дали ви устройва и попитайте за лихвата за периода, в който планирате да ползвате парите, както и за правилата при предсрочно погасяване.

Когато изплатите заема и лихвите по него, колата ще ви бъде върната.

Каква кола мога да заложа?

Колата трябва да е в добро техническо състояние: заложната къща трябва да може да я продаде, ако не можете да върнете заема –  разбира се, да се надяваме, че това няма да се случи. Ако колата изглежда зле, служителите едва ли ще се съгласят да я приемат в залог.

Не можете да залагате откраднати или издирвани коли. В последните два случая вече не говорим за интересите на кредитора, а за вашата сигурност. Иначе, що се касае до марката, модела и всичко останало, няма никакво ограничения. Можете да заложите кола или камион, мотоциклет или ATV и дори багер.

И в заключение, бъдете напълно наясно, че този вариант за получаване на кредит има и недостатъци: лихвените проценти обикновено са по-високи, отколкото в банките, а ако не платите на заложната къща навреме, колата ви ще бъде продадена.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара