Opel Corsa се преражда за пореден път след 13,6 милиона продажби през изминалите 37 години. С новото поколение Opel отново въвежда редица технологии от по-високите класове при малките автомобили.

Шестото поколение на Corsa е най-лекото в историята на модела и успява дори да слезе под границата от хиляда килограма

Първото поколение на Opel Corsa отбелязва своя пазарен дебют през 1982 година, за да запълни празнината, оставена от порасналия и преминал в горния клас Kadett и да предостави на пазара модерна алтернатива за все по-взискателните клиенти на марката.

Така се поставя началото на една истинска история на успеха, която тази година намери своето продължение със световната премиера на новия Opel Corsa на Международното автомобилно изложение IAA във Франкфурт.

Моделът на Opel предлага множество съвременни технологични решения, добре познати на клиентите от по-високите автомобилни класове. Едновременно с това Corsa е оборудвана с всичко необходимо, за да отговори на бъдещите изисквания по отношение на разхода и емисиите, а системите за асистенция на водача и комуникационна свързаност бележат върхово ниво в този атомобилен клас.

С дължината си от 4,06 метра новият Opel Corsa е по-модерен, динамичен и ефективен от когато и да било преди. Моделът се предлага с икономични бензинови и дизелови двигатели с мощност от 55 кВт (75 к.с.) до 96 кВт (130 к.с.) (среден разход на гориво според WLTP: 6.4-4.0 л/100 км, 144-104 г/км CO2).

За първи път шестото поколение на бестселъра се предлага и в захранван изцяло от батерии електрически вариант Corsa-e с акумулаторна батерия с капацитет 50 кВтч, максимална мощност 100 кВт (136 к.с.) и автономен пробег до 330 километра (WLTP).

Умереният разход на гориво и вдъхновяващата динамика са сред основните характеристики на всички видове задвижващи агрегати, а стойностите на емисиите при пътуване на Corsa-e са забележителни и практически сведени до нула.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара