Арт Студио Калина посрещна гости и почитатели по повод откриването на  самостоятелната изложба на художничката Калина Ханджиева – „Свобода“. Представени са 23 платна маслена живопис и 16 графични рисунки върху цветен картон, създадени с креда.

Три години Калина се подготвя за нова среща с публиката. Вдъхновение за платната си тя получава след като прекарва известно време в Сан Франциско, Америка. Художничката запечатва местните пейзажи и е силно повлияна от красивото крайбрежие. „Мога да кажа, че се почувствах истински свободна и именно този дух предадох и в картините си. Останалите пък са плод на моето въображение, те се носят в пространството, над облаците и над суетата“, споделя Калина.

В някои от цветните си платна тя изобразява самата себе си като малка, другите са природни пейзажи, натюрморти, портрети, в които присъстват конете. Любимата й картина е „Островът на Фастъчко“, в която образите са сякаш излезли от други и приказни светове. Художничката обмисля, гледа в пространството и изобразява на платното своите най-съкровени чувства.

През 2016 г. Калина Ханджиева открива собствено арт студио. „Не исках да бъде галерия и имах желание да променя представата за арт пространство. Да създам една артистична среда, сред която деца и възрастни да рисуват“, споделя талантливата художничка.

Школата посреща четвъртата си работна година, а в нея се обучават таланти от 6 до 63 годишна възраст.  Именно със своите курсове Арт Студио Калина привлича хора с най-различни професии, дори чужденци от няколко държави. Обучението е от сряда до събота, а курсистите имат свободата да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да експериментират или да подреждат постановка (натюрморт). Студиото предлага и подготовка за художествени училища.

Още от малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005 г. завършва Живопис в НХА при проф. Теофан Сокеров и доц. Кирил Божков. През 2011 година открива първата си самостоятелна изложба в София.  Участвала е в общи представяния и конкурси още като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети на хора и коне. Любимите й художници са Златю Бояджиев и Ван Гог.

„Чувствам се изключително комфортно сред своите курсисти, сред тях срещнах много ценни и стойностни хора. В обучителния процес участват много таланти. Лично аз се чувствам най-добре пред платното в моя собствен свят“, споделя Калина.

За да разгледат експозицията в Арт Студио Калина дойдоха много от нейните ученици, близки и почитатели на невероятното й изкуство.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара