За 100-ото предаване Маги Гигова посрещна над 100 гости в
„Къщата на София“.

Предаването за пътешествия по БНР „Покана за пътуване“ започна празника за втората си годишнина и 100-ия брой с Мой свят“ в изпълнение на Дара Екимова. Младата дама сама предложи да изпее песента на баща си, Дими от „Сленг“ вместо авторското си парче „Сагапао“, което цяло лято бе абонирано за първите места в класациите.

Водещата и автор на съвместната продукция на програма „Христо Ботев“ и Интелиджънт мюзик – Магдалена Гигова посрещна гостите си в Къщата на София, елегантното арт-пространство до пл. „Журналист“, нагиздена в копринен тоалет от Китай. Тя бе донесла още етно облекла от личната си колекция, натрупана от посещенията на 89 държави, и по-смелите от присъстващите се превърнаха в индийски принцеси или японски гейши.

Но тъй като предаването не е само за екзотични посоки, а съчетава родолюбие и любопитство към света, от Българската национална гайдарска асоциация изненадаха присъстващите с родопска мелодия от Стоян, ученик на Петър Янев. А президентът на асоциацията и почетен консул на България в Конго, Теодора Игнатова, изпрати дъхава обредна пита.

Художникът Иван Яхнаджиев подари своя картина на
съпродуцента на „Покана за пътуване“ д-р Милен Врабевски.

Той бе двойно трогнат, защото по време на тържеството звучеше музиката от последния му авторски албум Sorcery inside, създаден заедно със Саймън Филипс от група „Тото“.

Носителки на короната на Мисис България от различни реколти представиха закачливите и стилни тоалети на Lucy fashion. Първа дефилира Вики Божилова, която притежава и титлата „Кралица на света“ от международен конкурс в Доминикана. Последваха я Ирина Белчева – „Бизнесдама на света“ от Рига, Илияна Карастоянова Мисис Европа – от Беларус, Малина Димитрова, доктор на науките и Мисис Милениум – от Доминикана, вице Мисис Вселена Мариана Маринова (току-що излязла от „Фермата“) и съвсем прясно избраната Марина Цветанова. Тя още не е имала технологично време да се яви на световна надпревара, за да я
спечели.

В тон с пъстрата тематика на „Покана за пътуване“ израелското посолство поднесе фалафел и типични питки с хумус и паста от патладжан. Грузинската посланичка Тамара Лилуишвили изпрати националното печиво хачапури и бутилки с червено вино. Турското Министерство на културата и туризма подслади празника с несметно количество баклави. А България изпъкна с био сирената и
кашкавалите на „Рукатка“.

Програма „Христо Ботев“ бе представена от директора Кирил
Калев и съпругата му Елена Филипчева, заместник-главните
редактори Ива Дойчинова и Весел Цанков и много колеги.

Посланичката на Куба Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан,
председателят на Съюза на журналистите Снежана Тодорова,
трикратната носителка на Златна игла София Борисова с дъщеря си Доротея, бившият шеф на Магистрална полиция и експерт в парламента полк. Красимир Занев, актрисата Гергана Стоянова, режисьорът Клара Армандова, писателката Йова Станкова, Мис България Елена Тихомирова и Мисис Глоуб Румяна Маринова, бяха само част от гостите, пожелали на Магдалена Гигова да направи поне сто пъти по 100 издания на „Покана за пътуване“. Деси Тенекеджиева, която живее в Лондон, дойде със сина си Йосиф.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара