Д-р Кръстев е пластичен хирург, работи в Есте клиник.

Кое женско тяло е красиво? Имате ли собствени критерии?

Хармоничното – това, в което пропорциите са такива, че когато го погледнете, да ви харесва. Трудно е за обяснение, но е лесно да се усети! В живота си ние преминаваме през различни етапи на осъзнаване, така че и критериите ми за женското тяло са се променяли!

Какво искат жените от телата си?

Женският организъм е подложен на динамични промени, най-често хормонално обусловени, което води и до голям брой промени в различните части на тялото.Тази е и причината, поради която всяка жена в различен период от живота си решава да промени нещо, което не харесва у себе си. Слава богу, всички сме различни и затова и работата ми е интересна. Основното си остават собствените критерии на всеки за визията му!

А какво искат мъжете от жените?

Една част се кълнат, че ги харесват в този им вид и че не искат да се подлагат на каквито и да било корекции. Други идват с едва ли не цял списък и очакват да създадат мечтаната жена. Но в крайна сметка, побеждава това, което иска самата жена! Изключенията са много малък процент.

Не смятате ли, че унификацията в размерите и формите е отегчителна?

Думата не е тази според мен! По-скоро става въпрос за увлечение и създаване на модел за визията на жената, която е „успешна”! И отново се радвам, че това е динамично. Всичко, което се случва в момента, е продукт на самия момент! Искам да вярвам, че светът се движи в посока на по-доброто и хармонично съществуване! До голяма степен отношението на пластичните хирурзи е към подобряването на визията, а не към вулгаризирането й както напоследък се случва!

Защо жените са по-вманиачени във формата в сравнение с мъжете? И защо въобще голото женско тяло е толкова абсолютизирано?

Истината е, че мъжът с едни или други дефекти по тялото може да ги компенсира по друг начин… Което напоследък се променя – станали сме по-суетни от жените. На всички е ясно, че красивото женско тяло е предимство. Няма нужда да се дават примери за бърз успех в живота на тази база, много са… Колкото и да се отрича, до голяма степен не виждам нещо лошо в тази „религия”, стига да не се прекалява! Съвсем резонно е това, което е успешно, да се индустриализира, а оттам, поставено в подходяща опаковка, спокойно може да се превърне в универсален продукт!

Влияе ли професията на личния ви живот? Как успявате да „изключите” собствените си мъжки мисли, докато работите върху женското тяло? Възможно ли е в частния си живот да харесате жена, която не е с идеални пропорции? А бихте ли й предложили да се подложи на корекция?

И да, и не. Надявам се професионалното изкривяване да виждам у хората неща за корекции да не се превърне в досаден навик. Пластичната хирургия е изключително сериозна и сложна, което изисква максимална концентрация и не позволява залитане в една или друга посока. В практиката ми никога не съм смесвал професията и личния живот, което по някакъв начин ме е съхранило да продължавам да ги обичам и двете! Никой не е съвършен, но всички се стремим да го постигнем по своя си начин. Жената, която харесвам, може да изглежда съвсем не с идеални пропорции в очите на друг. Харесването е нещо много комплексно и трудно би се описало с чиста физика. Колкото до корекциите, бих предложил такива, ако те са желани и биха подобрили визията, а оттам и самочувствието й.

Влияе ли съдържанието върху формата? Възможно ли е доброто самочувствие или характерът да компенсират физическите недостатъци?

Голяма част от хората не се интересуват от това как изглеждат или не искат да променят нещата. Други осъзнават нещата, но ги компенсират с воля за реализация и развитие въпреки всичко. Това ги прави и по-силни, и по-уверени. Успявайки по трудния начин, всеки би повдигнал самочувствието си. Но всичко зависи от самия човек. Не откривам Америка – за да имаш, трябва да дадеш… и никога да не се отказваш!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара