В празничните дни останах за по-дълго с големия си син. Само на 14 години е. И единственото нещо, което го впечатли повече от новата Pro Evolution Soccer, бе анонсът за модното шоу на Victoria’s Secret по един от телевизионните канали. Това притесни ли ме? Ами ако повод за интереса му беше любопитството как ще му стоят някои от прашките или сутиените, показани на подиума, да, щях да се притесня. Но не беше такъв случаят. Пуберът попиваше с пресушен поглед дефилиращите манекени, ахкаше и охкаше на глас и ако имаше как, би влязъл в телевизора и като див фен на концерт би се проснал в краката на наистина прелестните момичета, известни още като Ангелите.

Признавам, че и аз изпитах същия възторг от видяното на екрена. Много по-сдържано на пръв поглед, но както казват в мюзикъла “Продуцентите”: “Повярвай ми, миличка, макар и седнали, в момента те аплодираме във вдървена стойка “мирно”. В този спектакъл, чиято идея в края на краищата е да подпомогне продажбите на едни парцалки, красотата на разголеното женско тяло бе показана толкова естетски и премерено, че напълно оправдаваше скритата меркантилност на шоуто.

Не знам защо всъщност се изненадах от приповдигнатата емоция на сина ми, след като и аз самият дори на по-ранна от неговата възраст замъглявах погледа пред страниците с бельо на Neckermann.

Само дето успоредно с това открих и една друга женска голота. Тази в скулптурите и картините. Като изключим нефелните опити на християнското изкуство да убеди човека, че е богоизбран безплътен дух, всички други култури се възхищаваха на човешката голота…..

*Цялата статия четете в списание „ЖЕНАТАДНЕС“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара