Снимки ВАСИЛ ГЕРМАНОВ

Стайлинг GARDEROB

Коса Дани@Арлет

Грим Венцислава Койчева@thinktanklab

Ето я и нея. Грациозно подтичваща на високите си токчета, безкрайно притеснена от това, че е закъсняла за срещата ни с цели…5 минути. Изящна като кукла от порцелан, а емоцията прозира във всеки нейн жест. Това виждаш, когато я срещнеш на живо. Облечена е семпло, но изглежда екстравагантно, с прибрани руси коси и черни очила, зад които е скрила бадемовите си очи. Усмивката й обаче никой и с нищо не може да скрие. Тя е “водещата” причина много от нас да закъсняват сутрин за работа, за да гледат предаването “Цветно” по Канал 1 на БНТ. Да бъдат в крак с модните тенденции и да уловят най-интересното от популярните женски списания. Запознайте се с Деница Атанасова.

Телевизията и философията на Изтока

Преди да отроня и думичка, за да попитам къде е удобно да направим интервюто, Деница вече ми беше задала 3 въпроса и ме водеше към близката сладкарница.

“Боже, колко много торти има тук, видя ли нещо сладкичко, не мога да устоя”- смее се тя. А сладката й страст май ще се окаже единственият й порок. Защото не пуши, не пие, от години се храни изключително здравословно, а в менюто й рибата е на особена почит. Йогата – също. Макар да споделя, че преди две години се е захванала с йога защото е било модерно, днес Деница вече има съвсем нова философия за живота. “Това не са само прости физически упражнения, а духовни практики. Тук съчетаваш ум, дух и тяло в едно, стараеш се да постигнеш хармония със себе си, да намериш баланса. Всеки път, когато съм на йога, излизам като преродена, сякаш съм измила цялото напрежение от себе си” – обяснява Деница ентусиазирано и смело си поръча домашна бисквитена торта с индийски шоколад за разкош.

Телевизионният й прощапулник е като модел в предаването “Огледала” по bTV. После започва работа като репортер в “Защо не” с Марта Вачкова и води младежкия блок в същото предаване. Доволна е, че е тръгнала от най-ниското стъпало и е наясно с тънкостите в професията си. За нея телевизията е сбъдната мечта и голяма амбиция. В която винаги има място за много смях. “Имаше един случай, в който докато водех предаването, прочетох нещо много смешно. А аз като почна да се смея, няма спиране. Наложи се да прекъснем снимките и да поизчакаме, докато отново стана сериозна. Няма да забравя и първия път, когато застанах сама пред камерата. Направо се стъписах и се чудех какво по-напред да правя. Трябваше да следя текста по аутокюто, да слушам какво ми говорят в слушалката, да сменям снимките от компютъра и да слушам госта в предаването – всичко това едновременно”, спомня си Деница.

Звездите, мечтите, книгите и музиката

Очевидно упражненията по йога много помагат за концентрацията, която изисква работата й, но самата водеща се определя като отнесена и чувствителна. Оттук разговорът прескочи в съзвездието на зодиите. Тя е Дева, с асцендент Козирог – комбинация от два елемента “земя”, която може да докара истинско земетресение според астролозите. Сега вече не се чудя защо Деница толкова държи на точността. И на това, че хороскопите често само объркват плановете на хората. “Не искам някой да прогнозира къкъв ще е животът ми. Искам да вярвам, че сама мога да го променям и да правя това, което смятам за необходимо.” Това изказване е подкрепено с много действия. Деница учи “Масови комуникации” в НБУ и специализира “Връзки с обществеността”. Говори английски, испански и френски. А в стремежа наистина да е перфектна в професията си, ходи на  уроци по правоговор при най-известната ни тв водеща – Любинка Нягулова. Пък после иди вярвай, че е отнесена… На всичко отгоре Деница е толкова мъдра за крехките си 21 години, че се чудиш защо си прахосал толкова време, когато си бил на същата възраст.

“Като дете не бях особено общителна. Моят свят беше по-затворен, имах амбиции и исках да успея. Започнах работа като модел на 14 години. Мечтаех някой ден да мога да си купувам всички модни списания и да се занимавам с телевизия. Така и стана. Сега  искам да съм щастлива – и съм много щастлива”, вълнува се младата водеща. “Следващата ми цел е да стана по-добра, да обичам и разбирам хората. Но не да ги обичам само защото ми дават любов. Любимата ми книга е “Автобиография на един йогин”. Разказва за философията на един светец, че трябва да си щастлив от всичко, което ти се случва. И да имаш куража да продължиш напред. Да не мислиш какво ще постигнеш, а как го постигаш сега. И че когато едното ти око е вперено в бъдещето, а с другото гледаш настоящия момент, трудно ще стигнеш целта” – размишлява Деница.

Когато е тъжна, тя се скрива в колата си, която нарича “моята къщичка”, и слуша  музика – Джордж Бенсън, Ал Жеро, Браян Фери или Чамбао. Това е мястото, в което се се чувства най-сигурна и спокойна. Може би, защото голяма част от времето й минава в каране по софийските улици, а тя с чиста съвест може да засрами и най-успешния таксиметров шофьор с рекордните 20 000 км за 1 година в столицата.

Спортът и модата

Може би, за да не остава и миг свободна, Деница ходи на тренировки по бокс. Доста стряскащо, като се има предвид финото й излъчване и съпровождащите го източни философии. “Този спорт е много нетипичен за мен, но боксът много добре развива горната част на тялото. Пък и понякога доста помага да свалиш негативната енергия и да се успокоиш – откровеничи хубавицата. – Аз съм авантюристка, не бих скочила с бънджи, но обичам лудите неща. Искам динамичен живот, постоянно движение. Много обичам да пътувам, едно от любимите ми места е Созопол, Старият град. Имам приятели там. Преди много се страхувах от морето, сега обаче мечтая да се науча да карам водни ски”, споделя Деница.

Веднъж заедно с Диана Алексиева решават да видят как се справят с голфа. Попрестарали се в цветно-шаренкия дрес код и всели смут сред обичайните голфъри на игрището. Всички почнали да ги питат кого са дошли да снимат, та се наложило да им обясняват, че не са дошли по работа, а имат урок по голф.

В Деница няма поза, единствено леко кокетство, което много й отива. И като истинска млада дама държи на някои аксесоари, чанти по-точно. Има цяла колекция – от най-малкото портмоне до най-огромната торба. Не си пада много по бижутата, но е страстна почитателка на семплия стил на Ралф Лорън. И се старае винаги да изглежда fashion& cool.

Любовта

Ако я попитате може ли да се опише с 3 думи, без да се замисли, ще добави и още една – романтична, идеалистка, мечтателка и ДОБРА. Най-романтичните моменти на Деница са споделени с любимия на сърцето й мъж – балдахини под звездното небе, родило най-прекрасния изгрев. Огромни бели лилиуми за рождения ден, подарени й изненадващо на аерогарата, красив медальон с Буда и пръстен с тигрово око, които е получила тази сутрин. “За мен любовта е изключително важна. Мисля, че съм смела и мога да защитавам любовта си. Ако мъжът до мен е слаб и ме оставя да правя каквото си искам, ще му се кача на главата. Харесвам силните мъже, тези, които не се страхуват от чувствата си, романтични и мили. Имам усещането, че моята любов ще продължи вечно”, уверена е влюбената блондинка. Може би, защото е родена в петък, Деня на любовта.

Да говориш с Деница е наистина емоционално преживяване. Защото неусетно те е поканила в своя дълбок, интригуващ и цветен свят. И дори когато не казва нищо, очите й блестят от вълнение и възторг за следващото предизвикателство. “Искам да се науча да бъда търпелива, това е толкова трудно понякога. Но търся предизвикателствата вътре в мен.”

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара