Голото женско тяло през погледа на фотографа Ивомир Пешев

„Воайорствам на всяка сесия… Ноако погледнем сериозно, воайоре човек, който наблюдава друг, атой в повечето случаи не знае затова… Досега не ми се е случвало втакъв тип сесия моделът да не знае,че го снимам”, шегува се ИвомирПешев, когато става въпрос за товадали фотографите, които сниматеротични фотосесии, не го правятповече, за да гледат, отколкото дапокажат красота…

Ивомир Пешев е сред младитемайстори на модната, портретнатаи еротична фотография, който сестреми да покаже женския сексапил по поетичен начин.

Как се увлече по еротичната фотография?

Всъщност портретната и модната фотография ме подтикнаха да се занимавам въобще с фотография и за мен те са най-въздействащи. А еротичните фотосесии са предизвикателство. Според мен няма значение дали снимаш голо тяло, портрет или каквото ида било – най-важното е да имаш концепция и да знаеш какво искаш да получиш като краен резултат.

Какво отпуска жените по време на снимките?

По време на снимки вече е късно да отпускаш модел. Той трябва да ти се е доверил много преди да започнете да снимате и за малкото време, с което разполагаш, да разбереш за него много. Да се заслушаш не в думите му, а в интонацията и мелодията на гласа. Тези неща дават много информация за характера на модела. Разбира се, ако самата сесия не е изцяло режисирана.

Имаш ли любими модели?

Луксът любим модел е нещо сериозно… В повечето ситуации момичето го усеща и ако тя си има любим фотограф в твое лице, нещата наистина стават сложни. А като усети, че искаш да я смениш като муза, разликата с драмите в сапунките е никаква.

Снимал ли си гола своя любима жена?

Всеки фотограф го прави, всеки художник рисува любима жена, всеки писател пише стихове зал юбимата си.

Къде най-лесно може да сбърка фотографът при заснемането на голо женско тяло?

Могат да се направят грешки независимо дали моделът е гол или облечен. Ако говорим за най-често срещаните, това са оптични измами на къси или прекалено дълги крайници. Това в модната фотография може да бъде и търсен ефект, но в еротичната – не.

А каква трябва да е еротичната фотография, за да се възприеме по-лесно от аудиторията – по арт или да носи откровено сексуално послание?

Това зависи само и единствено от аудиторията. Що се отнася до моето виждане, една жена може да бъде облечена и да е заснета по такъв начин, че да изглежда много по-сексуално от друга, на която да гледаш очите пет минути и чак тогава да забележиш, че е гола…

По време на фотосесии случвало ли се е прекаленият сексапил на някое момиче да подкопае основите на професионалното ти отношение към него?

Или се оставяш на нагона, или снимаш. Невъзможно е да действаш под влиянието на нагона си и да направиш добри кадри. Ако фотографът е професионалист, докато държи камера в ръката си, трябва да мисли за кадрите си, иначе няма да направи нищо.

Промени ли се отношението ти към жените, откакто започна да ги снимаш?

Ха-ха, за радост – не. Не са ми безразлични, надявам се и да не се случи…

Има ли световноизвестен фотограф, на когото се опитвашда подражаваш?

Мисля, че всеки творец, независимо дали е фотограф, певец,писател или художник, трябва даможе да „краде“ от много примери за подражание, но да пречупва всичко през собствената си призма, да импровизира по свой начин. Но защо трябва фотограф да подражава на друг фотограф? Един фотограф може да подражава на писател или на композитор… стига да знае как.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара