Снимки ДИЛЯН МАРКОВ, Dilian Markov Studio

Стил ДЖИНА ШЕОВСКА

Грим КИРИЛ ЧАЛЪКОВ

Коси ФИФИ за Fetish Studio

Тя обича червено и черно. Без връзка с драматичните интриги по Стендал. Впечатлява се от всеки успял в професията си човек. И самата тя е такава. Ако беше сбъднала една своя детска мечта, щеше да е лекар. Дали и тогава щеше да има толкова фенове? Не се съмняваме в това. Следвайки сърцето си обаче, Алисия се отдава на музиката. Случайно ли не, точно музиката я среща с любовта. Националният футболист Валери Божинов попадна в „карамеленото” видео на Алисия… и приказката продължава. През септември малкият им син Валери Божинов-младши ще навърши три годинки. За успехите, мечтите, тревогите и плановете си Алисия споделя пред „Жената днес”.

Как Ася се превърна в Алисия и какво откри по пътя към славата?

Като се замисля, Ася май винаги е била Алисия, или както често са писали по медиите “Алиса в Страната на чудесата”. От дете съм си мечтателка, винаги съм имала големи мечти, превръщала съм ги в цели и съм се стремяла да станат реалност. Когато “Ара мюзик” създаде този мой псевдоним, изключително бързо го възприех и свикнах с него. Може да се каже, че Ася е съкратено от Алисия. Единствената разлика е, че Алисия на сцената е доста по-провокативна и комуникативна, макар да не съм от изпълнителките, които залагат толкова много на провокацията. В личния си живот напоследък много по-трудно допускам хора до себе си, по-трудно се доверявам, живея по-затворено.

Приятелите ми дори ме обвиняват, че в живота не съм такава купонджийка, както на сцената.

 

Ако имам свободно време, предпочитам да го отделя за детето си, за семейството, за лични занимания. Предпочитам да слушам музика, отколкото да купонясвам навън.

Какви бяха твоите детски мечти?

Като бях в детската градина, много исках да стана лекарка. Спомням си, че няколко пъти писах на Дядо Мраз да ми донесе лекарски комплекти. Но тази мечта се изпари внезапно от само себе си, а оттам нататък винаги съм искала да пея и да танцувам.

Хората свързват повечето от твоите песни с личния ти живот. Това вид провокация от твоя страна ли е или случайно съвпадение?

Нормално е да свързват песните с личния ми живот. Аз съм човек на изкуството и песните, които правя, понякога са вдъхновени от действителни случки. Има и парчета, в които само определени фрази имат такава връзка или са в хармония с настроението, в което се намирам. Съобразявала съм се и с това каква песен липсва на музикалния пазар, а друг път просто решавам да провокирам с песента си. Слава Богу, досега компромис с текста и музиката не съм правила. Винаги съм пяла онова, което аз желая. За което искам да благодаря на музикалната ми компания “Ара мюзик” и моя продуцент Виктор Касъмов.

В момента подготвяш нов албум. Кога ще бъде готов и какво да очакват твоите фенове?

Надявам се албумът да стане факт през август. Но ако има нещо, което не сме успели да изпипаме дотогава, вероятно ще се забави. В момента работя с пълна сила, за да представя на моите почитатели максимално добри песни и клипове и обещавам приятна изненада с обложката на албума.

Чувстваш ли се успяла жена и успешна изпълнителка?

Чувствам се успял човек, но със сигурност има какво още да постигна в живота си. Не съм от хората, които си поставят граници и решават, че са дали всичко от себе си. Аз следвам максимата, че човек се учи и развива, докато е жив.

Най-вълнуващият миг за теб в професионален план?

Тазгодишните награди на Фен ТВ, когато станах „Изпълнителка на 2009 година”.

Обичаш да експериментираш с външността си. Напоследък се задържа в образ, близък до този на Мерилин Монро. Защо?

Да, така е. В момента се чувствам добре и възнамерявам да се задържа по-дълго в този образ. За мен Мерилин Монро е мярка за сексапил и красота. Нейният образ няма как да бъде сбъркан. В бъдеще всяка жена с руса коса и червено червило ще бъде сравнявана с нея.

Мерилин Монро казва, че Холивуд е място, където плащат хиляди долари за една целувка и петдесет цента за душата ти. Ти какво мислиш за шоубизнеса?

Абсолютно съм съгласна. Мисля, че това важи не само за Холивуд и не само по времето на Мерилин. И до ден-днешен това са правилата на шоубизнеса навсякъде по света. Не е важна душата на човека, на дадения артист и изпълнител, а само продуктът и провокацията, които той предлага. Никой не се интересува какъв човек си, какви чувства влагаш в песните си, какви са емоциите ти. Свикнала съм с това, защото когато не можеш да промениш нещо, е по-добре да го приемеш. Искам не искам – го приемам, но това не означава, че го харесвам.

Какво ще бъде следващото ти превъплъщение?

Зависи от настроението ми, от това как се чувствам, какво усещам, в какво разположение на духа съм…

Каква е формулата за успех в семейство, в което и двамата са известни личности – като теб и Валери Божинов?

Формула няма. Когато на двама души им е писано да бъдат заедно, нещата вървят от само себе си. Мъжете от типа “красив & богат & успял” естествено могат да впечатлят всяка жена. Както жена от типа “красива & секси & с приятни форми” може да заинтригува всеки мъж. Но ако я няма вътрешната енергия, химията, емоцията, или по-просто казано любовта, всичко се стопява за отрицателно време.

Вашата известност става повод за много клюки в медийното пространство. Коя е най-голямата лъжа или обида, която си чела, и как реагираш на това?

Да, така е. Чела съм много лъжи и обиди по свой и по наш адрес с Валери. Имало е случаи, в които съм ги приемала много тежко. Не е тайна, че имах изключително тежък период, който не желая да си спомням, защото се чувствах психически и физически зле. Когато се събудих от този кошмар, разбрах, че трябва да съумея да се съхраня като човек и личност, за да мога да отгледам и да възпитам добре детето си, за което съм отговорна. Разбрах също, че трябва да гледам „по-отгоре” на нещата и да не обръщам внимание на провокации и интриги по мой адрес. За съжаление, сме заобиколени от агресия и насилие и животът става все по-труден за нас и за децата ни. Мисля, че за да живеем по-добре в бъдеще, трябва да мислим положително и да правим добри неща. Поговорката “Каквото посееш, това ще пожънеш” тук важи с пълна сила. Защото ако сеем насилие, агресия и злоба, не може да очакваме да пожънем любов, доброта и разбирателство.

Имате ли си любима песен с Валери?

“Сладкопойна чучулига” . И на сън да ни бутнат, ще я изпеем в дует, защото когато Валерко беше бебе, заспиваше само и единствено на тази песен.

На какво те учи малкият ти син и ти на какво искаш да го научиш?

Научи ме да бъда търпелива, още по-отговорна и взискателна към себе си. Защото аз като майка трябва да го възпитавам и да бъда пример за него. Искам да създам правилна ценностна система в неговия живот. За съжаление, моите наблюдения са, че днес младите хора са със сбъркана такава. Искам да порасне и да стане истински мъж, който знае да обича, уважава, да бъде добър и справедлив. Няма да му казвам каква професия да избере, но със сигурност ще настоявам да спортува и да говори свободно два езика. Като всяка майка ще се стремя да дам най-доброто на детето си. Сигурна съм, че за да бъде едно дете щастливо и да има мотивация в живота, трябва да усеща, че е обичано, и да расте обградено с много любов. Аз всеки ден казвам на малкия Валери, че го обичам. Така го усещам, така го правя.

Какво би направила в името на любовта и семейството?

Всичко.

Най-романтичното ти изживяване?

Ще ми се до момента да не съм имала такова и то тепърва да предстои.

Твоята страст?

Музиката.

Извън сцената каква музика обичаш да слушаш?

Всякаква, разнообразна. В колата обичам да слушам R&B и соул музика.

Какво не знаят хората за теб? Каква е Алисия извън светлините на прожекторите?

Нормален човек като всички останали, с чисто човешките ми страхове, мечти, надежди…

За какво мечтаеш?

Да няма войни, да не умират деца от недохранване и болести. Много ми е болно, когато видя страдащи деца.

Най-силното ти качество и най-големият ти недостатък?

Може би най-силното ми качество е интуицията. Най-големият ми недостатък е, че честичко закъснявам. Но така е, защото искам да свърша всичко за един ден.

Какво би искала да промениш в себе си?

Нищо, бих искала хората да ме приемат такава, каквато съм. И да ме харесват по този начин.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара