Снимки МОМЧИЛ ХРИСТОВ

Стилист ДЖИНА ШЕОВСКА

Грим ДЕСИ МАНАСИЕВА

Коса FETISH

Галя е като мистерия, която понякога решава да вдигне воала от себе си. Но това е кратък миг, следван от друга мистерия. Меланхолична, романтична, все по-мал- ко наивна и все по-успешна в онова, което може най-добре – пеенето. От най-добрия бг дует „Каризма” до соло кариерата й на изпълнител може да прави остри завои, но не познава знака „стоп”.

Последните доказателства вече са в телевизионния ефир и музикалните класации. Провокации, сложни хореографии, много фешън, много екшън и 90-часови снимки с няколко професионални филмови екипа. Всичко това в името на най-новата песен и видео на Галя „Другата част” . А коя е тя, опитайте сами да разберете…

Коя е „другата част” от теб? Какво харесваш и какво не обичаш в нея?

Другата част от мен е онова момиче, което се срамува, когато й направят комплимент, което мисли, че е егоистично да обичаш себе си повече от другия. Тя е тази, която слага грим, облича сценичния костюм и излиза по-смела отвсякога на сцената. Понякога е по-силна от мен, понякога е по-слаба, а понякога ме изненадва истински…

Ако сега срещнеш „онази” Галя отпреди 10 години, какво би й казала? Или посъветвала?

Аз съм колкото различна, толкова и еднаква със себе си отпреди десет години. Случва ми се, когато се връщам в дома на родителите си, да разлиствам стари списания с първите ми интервюта от ранна възраст. Някои от нещата, в които съм вярвала тогава, ме пронизват, прочитайки ги днес. Това са силни неща – мечтите, вярата. Убедеността, че знаеш накъде отиваш и благодарността за дара да чувам музика в изпълнена с тишина стая. Не знам дали бих искала да променя нещо от това.

С какво е свързана вярата ти?

Вярата ми е свързана с убеждението, че няма начин да сме създадени, да имаме възможност да направим нещо различно, да променим нещо от света, да оставим почерка си в историята, и да не го направим. Ако ти е дадена свободата, защо да не я използваш? Ако ти е даден талант, защо да не го покажеш? И ако вярваш в себе си, защо и други да не повярват. Мисля, че е възможно да бъдем всичко онова, което искаме. Просто трябва да се осмелим да прескочим в „другата” реалност. Физиците го наричат квантов скок.

В какво винаги се съмняваш и защо?

Винаги се съмнявам дали това е максимумът от усилията ми и дали резултатът е максимумът от възможностите. Уча се да приемам и по-средни варианти, но ми е много трудно, признавам си.

Коя е пресечната точка между любовта и музиката?

Любовта е музата – най-красивата от всички музи, най-нежната, най-напевната и най-своенравната. Любовта е основата на всеки акорд и ударът на всеки барабан. Нищо не може да се сравни с любовта към музиката, дори и тази към друго човешко същество. За мен единственият начин да съществува баланс е, ако тя стои на пиедестал в живота и на двама ни, на мен и моя любим. Така би било справедливо.

Най-прекият път до сърцето ти?

Най-прекият път до сърцето ми остава тестът за приятелство. Както и тестът за това дали гориш с  изкуството, дали можеш да правиш заради него жертви, или искаш то да прави жертви заради тебе. Въпросът е концептуален, но така подбирам приятелите си. А със сърцето си не обичам да правя  компромиси. Ако някой го спечели, то остава негово завинаги, или докато то самото е способно да тупти.

Кое е най-лудото нещо, което си правила от любов?

Прекосявала съм света, признавала съм чувствата си, все неща, които една млада дама не бива да прави. Крайно време е да научим, че за всичко това са създадени мъжете, които дори получават удоволствие от любовната надпревара. Най-лудото нещо, което бихме могли да направим, е да позволим да бъдем обичани!

А за теб какво са правили от любов?

Казвали са ми неща, които са насълзявали очите ми от щастие. И още го правят.  Нищо не може да се сравни с това да  се усещаш красива, защото виждаш отражението си в очите на другия.

Разкажи ни нещо за мъжа, който сега владее сърцето ти?

Ами, свири страхотно на барабани, сърцето ми подскача всеки път, когато го слушам! Има огромни ръце, в които се скривам и изгубвам напълно! Опитвам се да крия факта, че съм изцяло негова, но истината е, че съм му отдадена безкрайно… той обаче не бива да го знае (смее се)… Красив е, талантлив и много готин – отвътре и отвън! Харесва ми!

Какво те вдъхновява в писането на текстове за песни – например за най-новата ти „Другата част”?

Песните са най-живи, когато са истински. Понякога една мелодия се заражда в главата ти, иска да получи живот и не те оставя на мира, докато не й позволиш и не й съдействаш да се материализира. Аз вярвам в музиката, която е продължение на човешката същност, тази, която може да те разчувства, да те докосне и да бъде усетена като 100% истинска. Текстът идва сам заедно с нея като облекло – нещо, без което тя би била гола. А ако вложиш малко повече фантазия, можеш да направиш и много красива дреха за своята мелодия.

Има ли известна песен или любима твоя, която би искала ти да беше написала?

Да, имам, разбира се. Много любими песни… Една от тях е „Бен“ на Jackson 5. Honey на Erykah Badu и Butterflies на Alicia Keys. Това е една от най-красивите песни, писани някога. Изпълних я на своя Mad Secret Concert, а сърцето ми туптеше от вълнение. За красивите песни е важно да ги разбираш, да вдишваш от чувството, с което са написани, и  да  можеш да ги съотнесеш към нещо свое. „Караш ме да се чувствам сякаш хиляди пеперуди пърхат в мен, политат нависоко към небето и аз заедно с тях. Не мога да контролирам тези пеперуди…“

Някога чувствала ли си се изгубена? Как намираш себе си?

Намирам се, за да се изгубя пак, но този път оставям моят любим да ме намери. Много сме смели сами, но само заедно с някого, когото обичаш, си силен, истински силен. Често се цитира библейската истина, че този, който търси – намира, но пък пасторите навън често казват: „Изгуби се там, където искаш да бъдеш намерен”.

Аз искам да бъда изгубена от любов и скрита в дълбините на музиката.

Най-трудният избор, който някога си правила?

Всеки избор е ключов. Лесен или труден, трябва да вярваш, че той е по-добрият за теб. Грешки се допускат, но Мадона казва: „No regrets!” Не бива да съжаляваме за отминали неща, а да се наслаждаваме на възможностите на бъдещето.

Твоята философия за живота в три думи?

Обичай, бъди, вярвай истински.

Твоята най-смела амбиция?

Да намеря своето място сред световните музиканти. Да донеса гордост и радост за страната си, ако мога да стана първият бг поп изпълнител, получил категорично световно признание. Ще бъда най-щастливият човек на планетата.

За какво мечтаеш?

За всичко това, плюс някой ден да стана майка. Би било красиво.

Твоят най-голям успех?

Успехът е следствие от това, което обичам да правя, от идеите, които вдишвам… Кой мисли за успеха? Той идва сам, когато намираш стойност в това, което правиш. Хората оценяват тези неща.

Какво би искала да промениш в себе си?

Може би да съм по-малко наивна, казвам го днес от позицията на времето. Някои ситуации, които съм взимала толкова присърце преди, днес ми се струват изключително лесни за разрешаване. Може би и повече свободно време за себе си, това би било ползотворно.

Личността, която най-силно те впечатлява?

Впечатляват ме личности като Анджелина Джоли, Бионсе и Алиша Кийс. Силен дух, силен заряд и много, много красота, не само външна. Истинската женственост е много очарователна.

Преживяването, което винаги ще помниш?

Винаги ще помня първите концерти и хората, които са се стекли да ни гледат. Всички погледи към нас в средата на една песен и погледът, който си разменихме с Миро – възможно ли е това да е истина? А днес знам, че всичко е възможно, стига да имаш визия. Пазя и някои свои лични спомени, моменти на щастие и малки предмети, които да ми напомнят за тях.

Бъдещето, което си пожелаваш?

Пожелавам си свежо, готино, изпълнено с вълнуващи събития бъдеще. Много удоволствие, много музика и красиви фини чувства.

Какво още да очакваме от теб през годината?

Работя вече по албума си, усещането е прекрасно! Харесва ми начинът, по който се получава, нямам търпение да го споделя с публиката. Екипът е от млади хора, с които мислим еднакво. Изключително съм щастлива от работата с моя музикален съучастник Светлин Къслев, с когото направихме „3 минути” и „Другата част“. Толкова красива, чиста енергия тече между нас, когато творим! Започвам и работа по следващия сингъл, в проекта ще участват много автори и продуценти от Европа и Щатите, на чиято музика се възхищавам. Хора, с които вибрираме добре заедно. Да правиш музика е като да се влюбиш! Ще се потопим в това чувство заедно, а резултатът, надявам се, ще е изцяло в полза на публиката.J

Facebook Twitter Google+

0 Коментара