Блогът на Жана Душкова-Васева Mish-Mash е номиниран в конкурса Годишни награди за кулинарни блогове ‘2018 на кулинарния портал Блоговодител в категориите:

Петите годишни награди се осъществяват с помощта на МЕТРО.

Представяме ви менюто за звездна вечеря на Жана Душкова-Васева.

Здравейте, мили хора! За мен е изключителна чест за поредна година да съм сред номинираните български кулинарни блогъри! Много е приятно да видиш, че твоите труд и постоянство не остават незабелязани.

Когато направих блога си Mish-Mash не си давах ясна сметка какво точно ще последва. Мислех, че ще бъда една самостоятелна единица, която само най-близките знаят, че съществува. Оказа се, че въпреки сериозния брой кулинарни блогове в България, винаги има място и топло посрещане за още един. Затова благодаря на Блоговодител, на останалите блогъри и на читателите, че ме приеха и ми се довериха.

Тъй като и без това си се получава една празнична реч като при връчване на „Оскар“-и, още по-лесно и плавно мога да мина и към празничната трапеза.

Може би повечето от вас знаят, че от година и половина със съпруга ми имаме ресторант, който се казва The Friendly Bear. Общо взето, откакто го отворихме не сме посрещали гости вкъщи – покрай многото ангажименти в заведението, когато сме почивка предпочитаме активно да се заемаме с дейността „нищоправене“. Готвя, разбира се, но за тесен семеен кръг, разбирайте двама души.

Така че сега ще ви представя моята любима вечеря за въображаемите ми гости :)

Първо започваме със салатата. Тук ще заложа на извънредно любимите ми скариди и по-точно на тази рецепта Салата със скариди и авокадо

Обожавам скариди и имам 100 000 рецепти с тях, които чакат в графата „Трябва да ги приготвя“. И понеже са толкова много, никога не повтарям една рецепта два пъти. Така че ще им приготвя тази салата за пръв и последен път.

Нямам никаква представа дали и доколко се връзват скаридите със свинското месо, ама в моята глава се вписват чудесно, защото сами по себе си са невероятно вкусни. Така че без никакво замисляне ще им приготвя Печен свински джолан със соев сос и тъмна бира.

Това ястие е невероятно вкусно и се приготвя само. За първи път готвя с тъмна бира и мога да кажа, че резултатът е чудесен. Ако намерите калибровани свински джоланчета, красотата в чиниите ви ще е пълна.

Стигаме до десерта. Ще се спра на нещо шоколадово, което не е тежко и прекалено сладко – Трюфел торта

Приготвя се с натурален шоколад и е доста изискана на вкус, макар и семпло изглеждаща.

Така би изглеждала моята вечеря за приятели. Ще се радвам да опитате рецептите и те да ви харесат точно толкова, колкото и на мен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара