Филмът на легендата Вим Вендерс „Папа Франциск: Човек на думата си” ще има специална прожекция в Дома на киното на на 11 май от 18.30 часа. Поводът е  гостуването на главата на Римокатолическата църква в София.

Филмът показва идеите на папата и неговите послания – той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за диалога между различните религии имащ силата да обедини хората от цял свят.

„Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас“, споделя Вендерс за главата на римокатолическата църква.

За него Папа Франциск е пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.

Филмът на Вендерс очертава забележителния опит на Франциск в нов либерализъм и социална ангажираност, доста по-различен от консерватизма на двамата му предшественици, пише британското издание The Guardian.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара