По правило повечето ни комплекси се появяват още в детството. Включително и сексуалните! Да, да, точно така, всичко е от тежкото детство. Засечени и обширно анализирани са няколко родителски грешки, които впоследствие могат да доведат до необратими сексуални комплекси.

magazin

1. Наказание за „сексуални” игри, придружено с дълго и досадно до пълно блокиране обяснение „защо това е лошо”.

2. Постоянните намеци или дори откровени проповеди, че половият живот е мръсен и грешен акт.

3. Недостатъчна информация и възпитание по въпросите за половото и сексуалното съзряване. Резултатът от недомлъвки и премълчани истини обикновено е шок и ужас у детето при проява на спонтанни физиологически процеси – възбуда, ерекция и т. н.

Цялата тази каша от грешки в крайна сметка води дотам, че на млади, а после и на зрели години човек започва да изпитва неловкост и дискомфорт в тая или оная интимна ситуация. Ей това са въпросните комплекси от сексуален характер.

Комплекса на Алиса в страната на чудесата

Развиват го жените, които живеят предимно в света на собствените си фантазии. По техния любовен сценарий страстната връзка е идеален съюз, в който всеки от партньорите играе определена роля.

Комплексът на Титания

Под влияние на томовете изчетени любовни романчета жената си изгражда образ на идеалния партньор, когото е готова да чака цял живот. Мъжествените герои от романи или филми участват в сексуалните й фантазии, особено по време на сексуален контакт.

Комплексът „Рицарят и развратникът”

Тя мечтае в нейния партньор да съжителстват едновременно две противоположности – на рицаря и на развратника.

Комплексът на Пепеляшка

Отразява пасивната жизнена позиция на жената. Тя чака принца от приказките, който ще я отведе в света на приключенията, красотата и комфорта. Мечтите за необикновения, красив мъж са типични за пубертета, но при някои жени си остават и в зряла възраст.

Комплексът на Дон Кихот

Мъжете с този комплекс са склонни да идеализират дамата на сърцето си, да говорят за нея с обожание и да й приписват качества, които тя не притежава.

Комплексът „Мадона и блудница”

Това е мъжката аналогия на комплекса за рицаря и развратника при жените. Такива мъже смятат, че благочестивата, предана, скромна женица трябва да се избира за съпруга. А чувствената, страстната и достъпната – за любовница.

Комплексът на Дон Жуан

Стил на поведение, чиято цел е да се завоюват жени само за удовлетворяване на собствените сексуални потребности. Колкото повече връзки имат такива мъже, толкова повече расте и укрепва самочувствието им на безценни екземпляри за човешкия род.

Комплексът на Отело

Това са патологични ревнивци. Толкова са безсилни в поривите си на ревност, че съвършено не се контролират и могат да натворят непоправими дивотии.

Комплексът на Тристан и Изолда

Подвластните на този комплекс нарушават моралните забрани. Те са склонни към много ранни полови контакти или пък изневеряват. При това изпитват двояко чувство — вина и удовлетворение. Но чувството за вина е като катализатор за наслаждението им.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара