Тялото е доста интелигентен събеседник. За разлика от повечето скучни разговори, които водите всеки ден, то винаги може да ви изненада с новина. Чуйте го.

jr

НОСЪТ казва…

Че дяволски се изнервя, когато с всичка сила се изсеквате в книжна салфетка. При това действие опасността от възникване на възпаление е 10 пъти по-висока, отколкото при кашляне или кихане. Правилният подход е: едната ноздра се затиска, а устата се притваря, за да се намали налягането в ушните тъпанчета. После се повтаря същото с другата ноздра.

И колкото и да ви е неприятно, погледнете какво сте събрали в кърпичката. Ако секретът е прозрачен, а не зелен или жълт, по-скоро носът ви тече заради алергия, а не от простуда.

УШИТЕ казват…

В никакъв случай да не „копаете” дълбоко и старателно в тях с памучни тампони! Те се справят прекрасно и сами със задачата за очистване. Ровичкането с козметичните пръчици може да повреди естествения слой (т.е. смятаната от нас за проява на лоша хигиена ушна кал), който защитава ушната мембрана от прах и инфекции.

Нещо повече, увличането по операция почистване може да доведе до сериозно увреждане на тъпанчетата и до загуба на слуха в крайна сметка!

СЪРЦЕТО казва…

Че най-големият подарък, който можете да му направите, е правилното хранене. След дългогодишни експерименти учени от Харвардския университет стигнаха до извода: хранителен режим, в който преобладават плодове, зеленчуци, риба и пълнозърнест хляб, съкращава 3 пъти вероятността от заболявания на сърцето и кръвоносната система.

И още: сърцето повелява да изключите цигарите от вашето постоянно обкръжение, защото час и половина пасивно пушене е достатъчно, за да навреди сериозно на артериите.

СТОМАХЪТ казва…

Да му помагате винаги след преяждане, като хапнете парче ананас или лимон. Ананасът съдържа веществото бромелин, подпомагащо разграждането на въглехидратите. А лимоновият сок великолепно стимулира храносмилателните процеси. Още едно благодатно средство – изпитата час след хранене чаша чай от мента с лимон действа оздравително не само на стомаха, който се отърсва по този начин от чувството за тежест, но и на неговите съседи – черния дроб, жлъчката и бъбреците.

КРАКАТА казват…

Че дори и да се чувствате удобно в обувките си на високи токчета, не бива да ги разхождате по 12 часа на ден. Според научни данни рискът от заболявания на коленните стави при жените е 8 пъти по-висок, отколкото при мъжете. А масовият травматизъм при нежния пол нараства пропорционално на увеличаването на височината на токчето. Също така краката отичат по време на овулация и недолюбват епилацията и тесните джинси.

НОКТИТЕ казват…

Да обърнете внимание на кръвоносната система и  кръвообращението си, ако забележите посиняване под прозрачните плочки. А станат ли доста чупливи, проверете показателите на желязото в кръвта. Но главното, за което молят, е поне месец в годината да си почиват от лак.

КОЖАТА казва…

Че след дългата и студена зима вече няма сили да се справя сама с възстановяването си по естествен път. Доказателството е видимо – започва да се лющи. Можете да я подкрепите, като приемате ежедневно витамините от група В и ползвате лосиони и скрабове с колаген и витамин Е.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара