Д-р Хари Джентъл е сексолог, аналитик, мотиватор и поет. Тоя е спорил с Фройд, дундуркал е Кобилкина, прониквал е в секретите и вътрешната секреция на хиляди знайни и незнайни индивиди.

Д-р Джентъл съветва публиката на “Жената днес” по въпросите на секса, взаимоотношенията и интимния морал.

Неговият научен подход е такъв, че представяйки частни случаи от гигантската си практика той стига до универсални обобщения с безценни поуки.

Ето какъв казус реши да представи пред публиката този месец докторът.

walk-932965_960_720

КАЗУС

Д-р Джентъл,

Пиша ви със смесени чувства на отчаяние и възторг.

Чудя се откъде да започна – всичко е толкова невероятно.

Аз съм на 85 години, а съпругът ми следващия месец прави 90. Женени сме над 60 години, семейният ни живот мина кажи-речи равно – с взаимно уважение и разбирателство, без караници и без кой знае какви върхови моменти.

Обичахме се кротко и това ни бе достатъчно.

Всичко се промени, когато той стана на 80. Сякаш нещо в него прищрака и той стана буйна натура – опасен и непредвидим. Влезе в един цикъл, който, извинявам се предварително, ще опиша с езика на съпруга си. Цикълът е – “от 3D – в лалугеротерапия”.

3D е тридневен запой, а лалугер е контекстов синоним на уважавания от мен полов орган на милия ми съпруг.

От една страна – кой не би се радвал на пълноценен сексуален живот в тази почтена възраст, когато нещата се оголват до самата си същност, фактите съществуват сами за себе си, текстът и подтекстът стават едно цяло. Разбирате ли – никога не сме имали толкова хубав секс – дори в самото начало, когато буйството на младежката ни кръв диктуваше нашето сексуално поведение. Тогава просто изпълнявахме повика на природата. Днес отново правим същото, но вече знаем стойността на Изгубения рай.

Мъжът ми е потентен,

което е цяло чудо на неговата възраст, но дори да беше съвършено импотентен, половият ни живот пак би бил прекрасен, просто сме достигнали до такова ниво на съприкосновение, че можем да се докоснем до екстаза и божествения абсолют без никаква пенетрация или техника или дявол знае що.

Лошото е, че т.нар. “лалугеротерапия” продължава три дни, след което той влиза в 3D.

И тогава се започва някакво раюздано хулиганство. Не го знам колко пие, изглежда не са кой знае какви количества, но почва от сутринта, смесва алкохола с леки наркотици цял ден. До вечерта, така да се каже, работи по формата на главата си и когато се доведе до вид, подходящ за избухване – хуква по барове и вертепи, държи се неразумно. Оня ден ходил пред НАТФИЗ и май успял да лупне един задвратник на някакъв белокос мъж, пазен от полиция.

Ние сме реститути и той разполага с достатъчно пари,

за да си прекарва времето по този начин, без да банкрутира. Аз самата не съм лишена от нищо, така че не мога да го упрекна в този смисъл – старините ми са задоволени материално, а както вече казах – и сексуално.

Само че тия негови запои страшно ме тревожат.

Той черпи млади момичета, разсмива ги, вози ги на мотора си и т.н. Сигурна съм, че през целия си живот той е правил секс само с мен, знам го, че се страхува от физически контакт с други жени, рядко се престрашава дори за ръкостискане. Но въпреки това ревнувам. Представям си как младото момиче се залива от смях и отмята коси, а той се взира в гладката шия и не ще да знае моята сбръчкана кожа. Младостта си е младост – аз това не мога вече да му го дам и ме боли, страшно ме боли. Разбира се, когато се върне при мен, забравям всичко лошо, отпускам се в прегръдките му и нищо друго няма значение.

Ала не знам – колко ли може да издържи така?

Той все пак е на 90 г., изглежда здрав, но… Понякога си представям как внезапно хлъцва и – край! Не знам дали млад човек може да си представи какво е да живееш 60 и няколко години с един човек – и в миг това да изчезне. Не е възможно човек да се подготви за това, то е немислимо и дори само полъхът от тази мисъл навява полярен студ, от който гръбнакът ми се вкочанява.

И нещо друго ми прави впечатление напоследък. Границата между запоите и лалугеротерапията вече не е така рязка. Оня ден ходихме на опера – гледахме скандалната “Катерина Измайлова” по Шостакович. Мислех, че точно е излязъл от 3D и ще кротува, а вечерта ще се любим. Само че операта нещо го вбеси. Брех, тия хора на сцената повече се натискаха, отколкото да пеят. Мъжът ми полудя, запали си джойнт насред зала 1 на НДК, скочи и започна да крещи: хора, това е лъжа, това не са човешките отношения,

никой не прави секс по този начин!…

Изведоха го, а после дълго не можах да го успокоя – много се афектира от тая опера. Вярно, че не е върховна проява на добър вкус – и на мен не ми хареса, но чак пък да крещим и да се тръшкаме… Както и да е.

Не знам дали ще имам полза от вашия съвет, но поне си излях душата и малко ми олекна.

С уважение

и пр., и пр.

Росица Червеношийкова

***

РЕШЕНИЕ

Драга Червеношийкова,

Вие сте голяма късметлийка, бидейки част от такъв съюз, смея да кажа – по-голям, по-светъл и по-могъщ от Съветския съюз.

Това буйство на кръвта у мъжа ви е благословия. Разбира се, има си някои неудобства, но

може ли човек да живее в пълно удобство и да познае щастието?

Може, но няма да е човек, а свиня.

Колкото до тоя цикъл – “от 3D в лалугеротерапия”, много хубава израз, аз ще го включа в моя терминологичен апарат.

А конкретно по вашия случай – мъжът ви интуитивно е стигнал до нещо, което аз наричам “екзистенциален кросфит”.

За вас и читателите ще обясня първо какво е кросфит – това е система за силова подготовка, която дава общо функционално развитие на опорнодвигателния апарат, вече съществува като отделен спорт. Това са комплекси от упражнения, които развиват цялото тяло. Екзистенциалният кросфит прави същото, но с цялото същество на човека. Запоите и лалугеротерапията изглежда като да изтощават организма, но правилният баланс в натоварването в действителност калява организма, затова и

мъжът ви е толкова здрав на тази патриаршеска възраст.

Липсва само един елемент, който трябва да се вмъкне в живота му наравно със запоите и лалугеротерапията. Това е спортът. Той трябва да отделя и по три дни за спорт (сексът не е спорт!), след това да разиграе лалугера, след това – запой. С неговия мъжки усет той бързо ще постигне точния баланс в натоварването и дозировката. И ви уверявам, че това ще го направи още по-здрав, а вие в името на любовта и здравето ще изтърпите дребните неудобства.

Ревността не ви прави чест. Сама казвате, че сте повече от сигурна в неговото физическо целомъдрие извън семейното гнездо. А това, че се загледал в някаква шия или гръбначен прешлен – голяма работа. Нищо не може да се сравни с дълбочината и силата на вашата връзка и нищо не може да има по-голямо значение.

Най-вероятно животът му ще се прекъсне внезапно – като на

орел в полет, което е и най-достойната смърт за един мъж.

Права сте, че нищо не може да ви подготви за катастрофата, но ви уверявам, че много бързо ще го последвате и вие, може дори да умрете в същия ден.

Което във вашия случай е утешително.

***

ПП. “Катерина Измайлова” и аз я гледах, а ако ми позволите една кратка рецензия – това е софтпорно с претенции на нивото на Кобилкина. Реакцията на мъжа ви е напълно оправдана.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара