Всички знаят, че за да отслабнат, трябва да спрат или поне да намалят захарта. Но това често е трудно. Затова по-добре опитайте да замените захарта с мед. Вярвате или не, медената диета ще ви помогне да свалите излишни килограми.

honey-823614_960_720

1 чаена лъжичка захар съдържа 16 калории. Но както е известно това са „празни“ калории, без никаква полезна стойност за организма. 1 чаена лъжичка мед съдържа 21 калории, но медът е ценен със своите аминокиселини, витамини и минерали.

Медът със сигурност има по-здравословен гликемичен индекс в сравнение със захарта. Това означава, че когато го поемате, той се абсорбира от тялото постепенно, за разлика от захарта. И ако просто не можете да се въздържите от нещо сладко, нека това бъде мед. Той ще задоволи нуждите ви, без да ви навреди както захарта.

На вкус медът е по-сладък от захарта. Следователно, ще имате нужда от по-малко мед, за да е щастливо тялото ви и ще можете да продължите с режима си за отслабване.

Ако хапвате мед преди тренировки, това ще ви даде енергия за упражненията. Проучванията доказват, че атлетите се възстановяват по-бързо след състезания, ако поемат малко мед.

Размийте една чаена лъжичка мед и половин чаена лъжичка канела в чаша с вода. Сложете на котлона, докато заври и после охладете. Поемайте по половин чаша един час преди закуска и един час преди лягане.

Апетитът ви ще намалее, а организмът няма да страда.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара