„Преди три години карах детето си да отделя умалелите си дрешки, за  да ги занесем заедно в близкото общежитие за бежанци. Днес не му позволявам да влезе в магазина сред тях.

1 (10)

Преди две години бях силно възмутена как може да оставят такава мръсотия след себе си. Днес не се впечатлявам от уриниращите и дефекиращи пред очите ми.

1 (5)Преди година звънях на 112, когато 4 човека слушаха силно арабска музика в 23 ч. под балкона ми. Днес дори не забелязвам групички млади мъже, ако се състоят от по-малко от 80 човека. Преди месец бях убедена, че проблем в района са единствено нелегалните мигранти. Днес изпитвам ужас от гледката как в общежитието настаняват около 50-ина нови “мои съседи”.

Думите са на Неда Дойчинова, която живее в жилищна коперация на ул.“Маестро Кънев“ 78 в „Овча купел“ до бежанския център.

1 (6)

След събитията от новогодишната нощ в Германия и съседите й са притеснени, че същият сценарий може да се повтори в София.

1 (3)

„Уважаеми дами и господа, български политици, вие все още имате шанс да не ми позволите да кажа някога “казахме ви, че това ще се случи”. Имате шанс да ме освободите от чувството, че съм “малцинство” в собствената си държава. Имате шанса да промените ситуацията, в която  български семейства се налага да ограничават собствената си свобода, заради “тяхното” право на свободно придвижване. Имате шанса да убедите родителите на 15-годишни деца, че могат да им позволят да се прибират сами от училище. Имате шанса да ни докажете, че живеем в мирна държава. И че държавата ни може да ни защити!“, пише г-жа Дойчинова.

1 (9)

Тя и съседите й заплашват да блокират Околовръстното шосе в знак на протест срещу бездействието на българските институции към опасностите, в които живеят в „Овча купел“.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара