Ретрограден Меркурий е време, в което е добре да оставим нещата просто да се случват!

esoteric-652642_960_720

Меркурий ще бъде ретрограден от 26 юли до 19 август 2018 г.

Трябва да бъдете подготвени за доста недоразумения в сферата на комуникациите. Очаквайте много объркани телефонни обаждания или изгубена поща. Може да ви бъде трудно да се изразявате ясно и около вас да изобилстват клюките. Вероятни са повреди по компютри, различни електронни устройства и системи.

Не купувайте и не продавайте скъпи вещи.

Ако пътувате по бизнес дела, то нека да са свързани със стари клиенти, а когато е за удоволствие – нека да е свързано с места от детството. В любовните отношения ще се създават доста недоразумения. Но това е време в което да намерите стари приятели.

Какво да правим и какво да не правим? 

Меркурий е планета, посветена на гръцкия бог Хермес, който e тясно свързан с интелекта, общуването, информацията, търговската дейност. Под ретроградно движение на планетите се има предвид, че на нас от Земята ни се струва, че тя се движи напред, после забавя ход, спира и започва да се връща назад. В действителност това, че се движи назад е само визуално, планетата просто е забавила своята скорост. Когато планетата е ретроградна, това силно оказва въздействие върху дейностите, които тя управлява и има смисъл нашите действия да се съобразят с това какво може и какво не може да се прави при ретроградно движение на планетите.

В периодите на ретроградност на Меркурий ние можем да изпитваме затруднения, свързани със сферите на неговото влияние.Взаимното разбирателство между хората може да се влоши, ние сме склонни да интерпретираме думите и поведението на хората и това да доведе до залитане.

hermes

Планове, свързани с пътешествия могат внезапно да се провалят. Възникват неприятни забавяния с оформяне на документи и получаване на необходимата информация, в най-отговорния момент може да ви подведе техниката. Нарушава се работата на средствата за свръзка. Появява се лъжлива информация, излишна суета, която не води до нищо и т.н.

Мисленето също може да ви подведе.

Ние сме склонни да объркаме информация, да чуваме и да не забелязваме всички подробности, да пренебрегваме важни детайли, да губим бдителността си.

Всичко, което касае движението напред в работата е под покровителството на Меркурий – ще се стопира. Отвсякъде ще се появяват маса независещи от вас препятствия, и като резултат ще сте принудени просто да стоите на едно място, да чакате. И това ще бъде най-доброто в този случай. В най-лошия вариант – постоянно ще преправяте едно и също, ще бъркате, грешите или ще се сблъсквате с трудности отново и отново.

Ние не виждаме ситуацията изцяло, макар че ще ни се струва точно обратното, че всичко е добре и няма грешки. Но част от важната информация за ситуацията е скрита от нас, и ние нищо не можем да направим сега. Всичко се появява когато
Меркурий тръгне напред.

Но ретроградната планета, както и всяка астрологична конфигурация има и положителни страни на своето проявление.

Например, във времето на периодите на ретроградния Меркурий в нашия живот често се връщат хора от миналото, бивши партньори, приятели и колеги. Като цяло, време е за интелектуална преоценка на миналото – това е един от ключовите моменти за това време. Вие ще усетите необходимост да се обърнете назад и да се замислите над това как сте свикнали да възприемате и да осмисляте околния свят.

В митологията, която по-късно е станала база за астрологията, Меркурий-Хермес е бил също и бог на мошениците, хитреците и изкусните лъжци, който е способен както да отвори очите на човека за истинската воля на боговете, така и да затъмни неговото съзнание. Затова в период на ретроградност на Меркурий ние можем да се сблъскаме с жизнени ситуации, които засягат темите за лъжата, коварството и измамите. В това време трябва особено внимателно да следите за своите думи, защото събеседникът ви може да ви разбере неправилно в неподходящ момент. Не е изключено във времето на ретрограден Меркурий на повърхността да излезе отдавна скрита информация.

Какво не трябва да правим на ретрограден Меркурий

Когато Меркурий е ретрограден, отложете подписването на каквито и да било договори – лични и делови, защото има голяма вероятност да изпуснете нещо важно. Избягвайте да изпращате по пощата важни документи, скъпи подаръци или да правите покупки онлайн, пратката може да се загуби или вие да направите грешка с избора на една или друга стока поради недобре разбрана информация или нещо скрито, заради което след това трябва да се оплаквате.

Повече за ретроградните планети

По възможност отложете пътешествията, освен ако това е невъзможно, не се осланяйте на „може би“ при избора на място за пребиваване, добре е всичко да сте уточнили и планирали от по-рано. Преди отпътуването не забравяйте да проверите документите си и всички необходими неща. Ако вашата работа е тясно свързана с информационните технологии, информацията, преподаването… през времето на ретроградност на тази планета е наложително да се отнасяте особено внимателно.

Не започвайте нови бизнес проекти, не представяйте нови и важни материали в това време.

Не бива да купуваме техника. Като цяло, трябва да бъдем много внимателни при покупките, особено ако вие се съмнявате, че продавачът хитрува или крие нещо.

Ретроградният Меркурий не е най-удачното време за започване на нова работа или за начало на обучение. Сега вие едва ли ще можете да направите правилния избор и да демонстрирате на шефовете своите интелектуални способности. При това, впоследствие с удивление ще откриете, че условията на работа или необходимостта от сътрудничество съвсем не са такива, каквито са ви изглеждали в началото.

hor

Избягвайте срещи с хора, настойчиво пропагандиращи нещо: религиозно течение, вълшебни методи на изцеление, стремителна кариера и др. Бдителността и адекватното мислене на повечето хора по времето на ретроградност на Меркурий доста се притъпява и можете лесно да попаднете под влиянието на мошеници.

Ако не е спешно, отложете планираните медицински изследвания, проследяването и анализирането им, не е изключено тези показатели или интерпретацията на лекарите да са съвсем погрешни.

Но пък ретроградният Меркурий е най-подходящото време за посещение при психолог или психотерапевт.

Ако вие отдавна сте искали да разберете повече за миналото си, което ви тежи, сега е време да го направите.

И така, какво не трябва да правите при ретрограден Меркурий:

 • Да започвате важни дела;
 • Да започвате курс на обучение;
 • Да започвате свой бизнес, реализиране на идеи, проекти;
 • Да подписвате договори, важни документи;
 • Да започвате нова работа;
 • Да сменяте длъжността си или професионалното направление;
 • Да се запознавате с нови хора, да започвате нови връзки – ако запознанството все пак се случи, то образът на човека във вашето въображение няма да съответства на реалността или вие и двамата ще се окаже, че не сте готови да продължите това познанство, когато Меркурий се задвижи напред. И в двата случая новият познат ще се окаже не този, който е изглеждал и ще ви разочарова.
 • Да водите преговори;
 • Да взимате важни решения (впоследствие те ще бъдат преразгледани поради изплувалата нова информация, която ще преобърне всичко);
 • Да измисляте нови идеи за развитие, проекти (само ако те не засягат промяна в нещо направено или започнато по-рано) – те ще се окажат грешни, ненавременни, несъстоятелни и т.н.;
 • Да правите големи покупки (а често и дребни), особено да купувате техника, средства за връзки и придвижвания – след това с голяма вероятност ще се изясни, че вие сте купили не това, което е било нужно, или не е с това качество, ще откриете дефект или грешка, за които ще разберете, когато Меркурий стане директен и изплува нужната ви информация. Впрочем, покупките на дрехи, мебели и подобни не се управляват от Меркурий и могат да бъдат удачни, но остава риска да се заблудите или нещо да не догледате, така че най-добре е да го отложите, ако имате възможност;
 • Да пращате или да поръчвате важна кореспонденция, пратки – те или ще се изгубят, или дълго-дълго ще пътуват, или ще получат дефекти при пренасянето;
 • Да правите анализи, да се обръщате към лекари за слагане на диагноза, да започвате нови процедури, лечения, особено ако са свързани с работа с ръце (мануална терапия, масаж, стоматология, хирургия) – възможни са грешки и объркване и ще се наложи по-късно преработване;
 • Да започвате и предавате важни научни работи, ръкописи и др. за окончателно утвърждаване;
 • Да започвате пътуване, командировки;
 • Да се премествате на ново място да живеете или да работите, да купувате или наемате помещение.

Какво трябва да правите по време на Ретрограден  Меркурий

През този период е добре да се обръщате към вече направени по-рано дела, свързани с обучение, информация, общуване, които се нуждаят, според вас, от корекция. Например, ако сега преминавате обучение, то това е отлично време, за да систематизирате вече придобитите знания и да попълните пропуските. Ако се трудите над научна работа или друг важен текст, отделете достатъчно внимание за правилното му оформление, проверете вярно ли са сложени връзките, точни ли са цитатите.

Още един съвет. Проверете дали не изтича срока на действие на задграничния ви паспорт, на кредитната ви карта или на други документи. Ако планирате в бъдеще подписване на някакъв договор или сделка, не мързелувайте, а добре анализирайте всеки детайл. Възможно е по този начин вие да предпазите себе си от извършването на досадни грешки или да направите условията по сделката по-изгодни.

Ретроградният Меркурий предоставя отлични възможности за установяване на контакти с отдавна изгубени хора от миналото. Ако сте мечтали да намерите някоя изгубена училищна приятелка или бизнес партньор, с когото някога сте си сътрудничили, добре да започнете да го търсите в това време. Също и ако вие просто сте осъзнали, че отдавна не сте виждали стари приятели и сте започнали да губите връзките с тях, приятелските събирания – сега е особено удачно.

И така, какво трябва да правим при Ретрограден Меркурий:

 • Повторение на вече изучен материал, за тези които учат;
 • Нова проверка и корекция на онова, което е направено по-рано;
 • Връщане към тези дела, които са започнати някога, но не са довършени – добре е сега да ги доведете до край, но окончателната точка сложете когато Меркурий вече е директен, просто подгответе всичко до тогава;
 • Постигнете по-дълбок смисъл на онова, което е направено – ще го видите с други очи, по-цялостно, „картината ще се подреди по-цялостно“; анализ и преосмисляне „в дълбочина“ на вече направеното, мислено връщане назад, разбиране на всичко, което не е било усвоено;
 • Проверка на документи, търсене на грешки и неточности в направеното по-рано;
 • Срещи със стари познати, връщане към стани връзки, за да ги приключите, да простите или да разберете, кое е важното, което е пречело в тези отношения. Много често хора от миналото сами се появяват във вашия живот на ретрограден Меркурий;
 • Слагане на ред, премахване на ненужната информация, книжа, файлове; работа над хаоса и грешките;
 • Обмисляне и преосмисляне на по-рано дошли в главата ви идеи и проекти;
 • Правете покупки втора употреба, стоки от разпродажби – там където вещите се препродават повторно, но ги правете много внимателно;
 • Ходете на психолог, психотерапевт.

Меркурий обикновено три пъти годишно става ретрограден за по около три седмици.

Източник: https://astrobg.eu

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара