Мъжете са по-склонни да помагат на жени с високи токчета, отколкото на дами с равни обувки, показват резултати от френско проучване.

fashion-601557_960_720

Изследването на специалисти от университета на Южен Бретан е първото по рода си, което разкрива как височината на женските токчета влияе върху мъжкото поведение.

Проучвания сред редица култури са показали как физически характеристики като например телесен размер и цвят на дрехите оказват влияние върху поведението на мъжете към жените, както и върху преценките им за нежния пол. И въпреки че връзката между обувките с високи токчета и сексапила се налага от множеството модели в списания, реклами и филми, досега ефектът им върху мъжката нагласа към дамите не бе проучван щателно.

Изследването показва, че колкото по-високи токчета носят дамите, толкова по-склонни са мъжете да им помагат. От друга страна височината на токчетата не влияе върху склонността на жените да предлагат помощ.

Авторите на проучването са установили още, че мъжете в баровете по-бързо заговарят дами с високи токчета, отколкото представителки на нежния пол с равни обувки. На улицата представителите на силния пол са по-склонни да участват в анкети, ако въпросите им се задават от жени, които носят обувки с високи токчета.

Изследователите спекулират, че заради налаганите от медиите сексапилни модели, които често са на високи токчета, мъжете са започнали да асоциират носенето на такива обувки със сексуални намерения.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара