Най-голямото проучване за секса, правено някога, разкри мъдри съвети как да запазите хубавия секс в дългосрочна връзка.

Проучването е направено в САЩ с участието на рекордните 38 747 хетеросексуални мъже и жени, които имали връзка от най-малко три години. Резултатите, публикувани в списание Sex Research, показват рязък спад на доволните от секса мъже и жени с течение на времето.

woman-218764_960_720Три години може да не са ужасно много време, но са достатъчни горещите секс изживявания да дадат път на любовта без интимност.

Двойките, участвали в проучването, били помолени да оценят сексуалните си отношения и удовлетвореността си в спалнята през годините.

83 на сто от анкетираните заявяват, че са били сексуално удовлетворени през първата половин година на връзката. На въпроса щастливи ли са от настоящия си сексуален живот, цифрата пада до 55 на сто за жените и 43% при мъжете.

И следва въпросът „Как да запазим хубавия секс в дългосрочна връзка?“. Ето и съветите:

Първото условие да сте щастливи с партньора си по-дълго е никога да не залъгвате себе си, че рутината няма да ви застигне.

Не се превръщайте в егоист в спалнята.

Разнообразявайте секса с играчки.

Говорете отново, отново и отново за сексуалните си проблеми и желания.

Сексът по време на празници е неповторим, възползвайте се.

Съвет към мъжете: Плодовете като боровинки и касис, както и червеното вино, са суперхрани, които помагат на мъжете в леглото.Силната музика повишава качеството на интимния живот. Музиката стимулира изработването на невротрансмитера допамин, който е свързан с удоволствието. Отделно заради силната музика в мозъка на доброволците се вдигало равнището на окситоцина – „хормонът любовта“.

Не забравяйте, че преяждането е сред враговете на либидото.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара