Има жени, които познават, че са бременни, още преди да са се подложили на тест. Подсказват им го гърдите, които изведнъж наедряват, И за щастие продължават да растат чак докато свърши кърмата.

pregnant-woman-1024884_960_720

Блазе им! Така реагират тези, които не са имали щастието да станат майки досега. И са прави, но само наполовина, Защото увеличаването на гръдната обиколка може да е секси, но често е и болезнено. Освен това за кратко време гърдите са подложени на резки промени, които могат да имат негативни последствия – под влияние на тежестта кожата се отпуска, а в резултат на бързото разтягане се появяват стрии. Затова трябва отрано да вземете мерки.

Веднага си купете по-голям сутиен. Щом забележите, че гърдите ви наедряват, сменете сутиена. Притискането им може да има неблагоприятен ефект, пък и е болезнено. Може да носите сутиени с твърда чашка – тези модели най-здраво държат гърдите неподвижни и така намаляват първо болката, а след това и възможността от увисване на бюста. Ако гърдите ви болят, носете сутиен и нощем. За тази част от денонощието обаче подберете лек памучен модел. Същият сутиен е подходящ и за седмиците след раждането, когато кърмите. Може да изберете модел с цип на чашките или памучен сутиен с предно закопчаване. Снабдете се и със специалните памучни подплънки, които да попиват капките кърма, когато бебето не суче.
pregnant-453190_960_720Използвайте мазни кремове. Стриите са най-голямата грижа на бременните жени. Появяват се на места, където кожата е прекалено разтегната – по корема, гърдите и бедрата. Отначало стриите са тъмночервени, почти виолетови черти, след което стават седефенобели. Никога не изчезват, защото са се получили вследствие на разкъсване на еластичните влакна на кожата.

Ако не наддавате много и рязко килограми – ще избегнете стриите.

За да се презастраховате обаче, използвайте мазни кремове или специални масла срещу стрии – най-напред нанасяйте върху бедрата, около ханша, по корема и накрая върху гърдите. Ако кожата ви е мазна, нанасяйте крем през ден или два. Ако е суха обаче, ще трябва да се мажете всеки ден. Внимателно четете упътването на опаковката – някои препарати с етерични масла не се препоръчват преди четвъртия месец.

Правете освежаващи душове. Забременеете ли, забравете горещата вана. Дори да е зима и да ви се иска да се сгреете с вряла вода, не го правете. Освен че така може да предизвикате спонтанен аборт, ще изсушите кожата си, а сухата кожа по-лесно увисва и е по-податлива на стрии. Затова хладката вода е за предпочитане. Масажистите твърдят, че най-добрата гимнастика за стегнати гърди са душовете с хладка вода. Достатъчно е малките струи да „гъделичкат“ гърдите ви по 10-15 минути дневно и ще си гарантирате по-красив бюст за по-дълго време.

Гимнастика за стегнати гърди

  1. Повдигнете лактите на височината на раменете, като притиснете силно дланите една в друга. Пребройте до 10, отпуснете, без да раздалечавате дланите. Повторете 10 пъти.
  2. Разтворете хоризонтално ръце и колкото е възможно повече ги опънете назад. Приберете ги до тялото и повторете движението 10 пъти.
  3. Опънете хоризонтално ръцете. Направете голям кръг. Повторете 10 пъти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара