И в най-интимиите отношения между мъжа и жената има много духовно – нежност, уважение, обич. В тях тактът, умението да разбереш другия са също толкова необходими, колкото са необходими духовната близост, дълбокото проникване в характера, в мислите и интересите.

Хармонията в половия живот се създава в процеса на съвместния живот. За това допринасят добрите отношения, взаимното зачитане, силните чувства, сходствата в разбиранията. Много важна е и емоционалната нагласа.

romance-1934204_960_720

Когато двамата партньори се стремят към физическа близост, не трябва да се водят неприятни разговори. Обстановката да е приветлива и спокойна, външният вид на двамата да бъде приличен, хигиената на тялото добра.

Изследваиия на чужди автори и от наши собствени проучвания узнахме, че по-голяма част от

жените желаят тази близост преди вечерния сън.

Съпругата предпочита интимността вечер, защото това й позволява по-добре да се отпусне, а сутрин да се събуди отпочинала, ободрена.

Една от изследваните жени заяви: „След като имам вечер полов акт с мъжа си, спя по-спокойно, събуждам се в добро настроение, имам по-голямо желание за работа, проявявам по-голяма търпеливост към децата си. Работоспособността ми се повишава. Пълноценният оргазъм довежда до цялостно физическо отпускане и психическо успокоение. Това ми осигурява добър сън. За мен приятната интимност е свързана със състоянието на моя душевен мир. Когато работата в службата не изисква голямо напрежение, когато съпругът е внимателен и полага грижи за мен и семейството, когато нямам тревоги с децата и съм отпочинала и спокойна, тогава се отдавам по-пълноценно на интимния живот.“

Повечето жени

не възприемат интимността в сутрешните часове.

Те се безпокоят, че децата могат да се събудят и да ги потърсят. Освен това мисълта, че трябва да подредят жилището и да подготвят децата и себе си за работа, отвлича вниманието им и прави половата връзка принудителна, а понякога и неприятна.

Други жени не желаят физическата близост сутрин, тъй като не смятат, че са достатъчно привлекателни през това време на деня. Съпрузите често са разчорлени, устата има горчив вкус и издава неприятен дъх, все още са сънливи. Някои жени не са свикнали мъжът да ги гледа голи, или те него.

Добре е съпрузите да знаят, че интимност може да се осъществи през различни часове на деня, или вечерта, когато я желаят взаимно,

чувствуват се физически и психически добре

и са предразположени да я осъществят пълноценно. Това се отнася най-вече за тези семейства, които нямат достатъчно условия вкъщи и спят заедно със своите деца или родители, работят в различни смени, или са заети с работа до късно през деня.

Трябва да напомним на мъжете, че за да достигне жената до оргазъм, е необходима известна подготовка, че фазата на възбуждане при нея е много по-продължителна, отколкото при мъжа. Жената се нуждае от по-богата предварителна любовна игра, наситена с много нежност, ласки, галене в областта на различните ерогенни зони на нейното тяло.

Оргазмичните реакции при жената са значително по-разнообразни, отколкото при мъжа.

Женският оргазъм физиологично се проявява

с настъпването на неколкократни контракции на влагалищната мускулатура. Тези контракции често се придружават от контракции на матката, ускорено дишане, сърцебиене и повишаване на кръвното налягане.

Понякога сексуални разстройства при мъжа и жената могат да настъпят при неподходящо избран час за интимна близост, или когато съпрузите са в конфликт. Половият акт е фин психически процес, и за да протече нормално, освен посочените условия, важна роля играят и семейните отношения. Когато те са лоши е изключено той да се осъществи както трябва. Всяко психическо затормозване, вълнение, безпокойство се отразяват отрицателно и на двамата съпрузи. Иитимната близост между съпрузите може да продължи до късна възраст, когато отношенията В семиейството са добри, дори когато любовта се изпълва с нови изживявания, когато не отегчава дамата, а винаги взаимно ги привлича.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара