16 години след последня си филм Николай Волев се завръща със съвременна любовна история – „Извън пътя“. Най-новият игрален филм на режисьора на „Двойникът”, „Господин за един ден”, „Да обичаш на инат”, „Маргарит и Маргарита” и много още любими на българския зрител игрални и документални филми ще бъде показан на 21-вия Международен София Филм Фест на гала-премиера, организирана в партньорство с Националния дворец на културата, който е един от копродуцентите на филма.

mime-attachment

Лентата разказва за драматург с бивша слава, който търси изгубеното си вдъхновение сред спиращата дъха красота на българските планини.

7

По време на една от експедициите си, творецът неочаквано среща прелестна муза на прага на женствеността. Близостта между 19-годишната циганка Салия и 55-годишния Стефан прераства в силна привързаност. Чувствената им връзка се движи по ръба на бръснача и причинява дълбоко страдание на дългогодишната и предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия.

_YB18060

Сюжетът е съвременна любовна история. Разказвам за проблемите на една дългогодишна брачна двойка, за застаряването, за творческото изхабяване, за необходимостта от свежест в личните отношения, както и за избора на път в живота – дали да съхраниш духовността си или да преследваш материалното, парите… – споделя Волев за новия си филм. – Основната идея (за филма) се зароди, когато замених Странджа и морето с Банско. За моя радост в този район е останала някаква чистота. Подейства ми обнадеждаващо природата, съхранена и неунищожена от съвремието и печалбарски пориви.”

2

Оператор на филма е Орлин Руевски, а в главните роли са Деян Донков, Сали Ибрахим и Аня Пенчева.

16

Премиерата на „Извън пътя” е на 11 март, в Зала 1 на НДК. 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара