Мъжката ерекция не е просто физиология, а поема и епос. Терминът на мъжката гордост обобщава три латински думи. Еrecte – мъжествено храбро, еrectio – издигане, въздигане, еrectus – възвисен, горд, изправен, устремен нагоре. Както отбелязва навремето Гюстав Флобер, това са „думи, достойни за монумент“.

ronaldo

Как възниква ерекцията?

Под въздействието на еротични представи и фантазии в главния мозък настъпва активизиране на половия център. Активираните неврони разпращат импулси по целия организъм, които привеждат в състояние на възбуда различни органи, а също и онзи участък на гръбначния мозък, който отговаря за ерекцията. Притокът на кръв към половия член се засилва многократно, а оттичането й намалява. В резултат на това членът увеличава размера си (от 4 до 7 пъти) и става твърд. При възбуда кръвообращението се засилва 26 пъти.

Що е то спонтанна ерекция?

Тя възниква независимо от каквито и да било дразнители и без участието на главния мозък. Има профилактичен характер.

Кое е първичното – духът или материята?

На този въпрос няма точен отго-вор. Едни смятат, че половото влечение е 99% продукт на наше-то съзнание, други свеждат всич-ко единствено до физиологията.

На каква възраст се появява ерекцията?

Първите спонтанни ерекции се наблюдават при плода още в майчината утроба. От 5-6-годишна възраст те стават редовни.

Кога способността за ерекция започва да отслабва?

Около 20-ата година. По това време ерективната функция достига максималната си стойност и постепенно започва да спада. В началото това е незабележимо. Така че до 30-ата си година мъжът по правило не се замисля над това.

На каква възраст трябва да се забрави за ерекцията?

Окончателната присъда няма нищо общо с възрастта. За един часът X настъпва на 40 години, за друг – на 60, а за трети не настъпва никога. Всичко зависи от физическото състояние на организма.

Свързана ли е нощната ерекция с еротичните сънища?

За една нощ мъжът получава средно от 4 до 6 ерекции, които траят по 10-15 минути. Това са спонтанни ерекции, които не са свързани с еротични сънища.

Защо сутрин винаги мъжете имат ерекция?

“Утринната ерекция е състояние на чиста, от нищо непомрачена жизненост. За всеки, който я държи в ръка, тя е проверка на качеството на живот. Утринната ерекция е Божият пръст”, твърди вдъхновено писателят Ерофеев. Досега обаче няма окончателно опровержение, че причината за нея е баналното разтягане на стените на пикочния мехур. Толкоз за Божия пръст.

ronaldo3

Защо е необходима нощната ерекция?

Когато половият член се намира в нееректирано състояние, той практически е лишен от нова артериална кръв, която постъпва в него само по време на ерекция. Когато такава липсва в тъканите на половия член, настъпва хипоксия, т.е. недостиг на кислород, чието доставяне се извършва чрез артериалната кръв. Клетките понасят известно време това положение, но след това губят търпение и преминават към активни действия. Първите признаци на това се появяват около 48 часа след последната ерекция. Затова, ако в момента не водите полов живот (на кого ли не се случва), от 4 до 8 спонтанни нощни ерекции ще направят необходимото без вашето участие.

Има ли връзка между ерекцията и способността за зачеване?

Способността за зачеване не е свързана с ерекцията и се запазва дори при нейното отсъствие.

Зависи ли характерът на ерекцията от националността?

Да. При южняците ерекцията настъпва по-бързо, но и спада по- бързо. При представителите на северните народи е обратното.

Как влияе половият живот на ерекцията?

Нормалният полов живот помага за запазването на ерекцията. Прекалено интензивният или редкият въздействат в обратна посока. Съществува дори понятие “моряшка импотентност”. Става дума за невъзможността на моряците след дълги плавания да претворят на дело това, за което са мечтали през всичките месеци.

Що е нормален полов живот?

Смята се, че нормата е 2-3 пъти седмично. Този показател вероятно ще предизвика усмивка при мнозина, у едни – ехидна, при други – горчива. Но по този въпрос няма и не може да има единна норма.

Помагат ли спортните занимания за добрата ерекция?

Ако са умерени – да. Спортът укрепва сърдечносъдовата система, намалява стреса и почиства мозъка от ненужни мисли, като по този начин освобождава поле за дейността на половия център на главния мозък. От друга страна, прекомерните натоварвания намаляват потентността. Колкото по-голяма е мускулната маса, толкова повече поглъща от тестостерона.

Влияе ли пушенето на ерекцията?

Да. И при това твърде отрицателно. Никотинът оказва непосредствено влияние върху самата тъкан на половия член, способства за нейната хипоксия и въздейства негативно на сърдечно-съдовата система.

Алкохолът вреди ли на ерекцията?

В малки количества – не. Но ако се прекали, алкохолът може да доведе до печален дисонанс между потребностите и възможностите. Ако се прекали много, шансът за ерекция клони към позорната нула.

Вярно ли е, че наркотиците засилват ерекцията?

Не. Потентността се повишава само при първата употреба на наркотик. При следващия опит тя може напълно да “изключи”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара